Kocaeli

Kadir Gecesi'ne doğru

11:24 20 Haziran 2017
Kadir Gecesi'ne doğru

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Güzeloğlu, mesajında, rahmet, bereket ve mağfireti bol olan on bir ayın sultanı ramazan ayını uğurlamaya hazırlanırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni idrak etmenin heyecanını yaşadıklarını kaydetti.

Ramazanın sevgi ve kardeşliğin pekiştiği bir ay olduğunu ifade eden Güzeloğlu, bu ayın kulun rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi olan Kadir Gecesi'nin faziletiyle zirveye ulaştığını ve bayram sevinciyle taçlandığını vurguladı.

Bu mübarek gecenin kalplerin arınması, gönül dünyalarının aydınlanması, manevi huzurun artması için eşsiz bir imkan sunduğunu aktaran Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Bizler de bu mübarek gecenin rahmet ve bereketini iyi değerlendirmeli, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in mesajlarıyla hayatımıza yön vermeli, saygının ve hoşgörünün hayatımızdaki birleştirici yönünü daha fazla öne çıkarmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta hizmet etmekten onur duyduğum değerli Kocaelili hemşehrilerim olmak üzere, aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa mutluluk, sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.