Kocaeli

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

17:02 27 Ekim 2017
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Aksoy, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan cumhuriyetin ilanının 94. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını bildirdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’da yaktığı Kurtuluş ve İstiklal ateşiyle başlayan mücadelenin cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaştığını, böylece Türk milletinin ve devletinin varlığını ebedileştirdiğini ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet, her türlü imkansızlıklara rağmen çok ağır bedeller ödenerek, örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterilen kahramanlığın eseridir. Nitekim ezelden beridir hür yaşamış Türk milleti Kurtuluş Savaşı’nı da bu azimle kazanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği cumhuriyet, geleceğimizin de en büyük güvencesidir. Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesi, cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür. Cumhuriyet, milletimizin birlik ve bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz verilmeyeceğinin ifadesidir. Karanlık emeller peşinde koşanlar, her zaman olduğu gibi bu günde tüm Türkiye’yi karşılarında tek yürek olarak bulacaklardır. Bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız. İnanıyorum ki bundan sonra da Cumhuriyetimizin hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edeceğiz ve çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız."

Canlarını bu vatan, millet ve devlet uğruna feda eden, sahip olduğumuz tüm değerleri bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla andıklarını ifade eden Vali Aksoy, Kocaelililerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.