Kocaeli

10 Kasım'a doğru

11:47 09 Kasım 2017
10 Kasım'a doğru

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aksoy, mesajında, Atatürk'ün, insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği en büyük liderlerden biri olduğunu belirterek, Atatürk'ün, bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçı ve demokratik kimliği ile dünyada hayranlık uyandırdığını, insanlığın saygı gösterdiği unutulmaz kişilikler arasında yerini aldığını kaydetti.

Atatürk'ün, ulusal birliğin, bağımsızlığın, çağdaşlaşmanın ve aydınlanmanın simgesi olduğunu dile getiren Aksoy, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"O, milletimizin hiçbir zaman sönmeyecek ışık kaynağıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, doğru zamanda doğru kararlar almış ve uygulamıştır. Hep ileriye bakmış, güçlükler karşısında yılmamış, milletine inancını hiçbir zaman yitirmemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yok edilmek istenen Türk milletini ayağı kaldırmış, yanmış, yıkılmış yurt toprakları üzerinde yeni bir devlet kurmuştur. Bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir ülke ve aydınlık yarınlar armağan etmiştir. Cumhuriyet’in bizlere yüklediği tarihi ödev, geldiğimiz noktada durmak değil, daha hızlı ve güçlü bir şekilde çalışarak, milletimizin refahını artıracak adımlar atmaktır."

Aksoy, Türk milletinin, şanlı tarihinin ve sahip olduğu ulusal değerlerin verdiği güç ile Cumhuriyeti sonsuza kadar korumaya, yaşatmaya ve yüceltmeye kararlı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Onun bizlere bıraktığı değerleri yaşatmak onurumuz, o değerleri gelecek kuşaklara aktarmaksa en büyük görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle ömrünü milletine adamış, son nefesine kadar milleti için çalışmış aziz atamızı, onun silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını ve bu vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, manevi huzurlarında saygı ile eğiliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.