Kocaeli

"Alo Evlat Hattı" sayesinde hayata tutundu

14:24 28 Aralık 2017
"Alo Evlat Hattı" sayesinde hayata tutundu

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde belediye tarafından evlat özlemi çeken yaşlıların temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulan "Alo Evlat Hattı" ekipleri, tansiyon ve şeker hastası 84 yaşındaki Mehmet Ali Göksel'in hayatını kurtardı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın tavsiyesi üzerine Kartepe Belediyesi tarafından Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen "Alo Evlat Hattı" ekipleri, çocuğu olmayan ya da çocuğunu kaybeden yaşlılar ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarla yakından ilgileniyor.

Maşukiye Mahallesi'nde yaşayan Kezban Göksel (83), sabah 04.30'da "Alo Evlat Hattı" arayarak, tansiyon ve şeker hastası 84 yaşındaki eşi Mehmet Ali Göksel'in rahatsızlandığını bildirdi.

Gelen telefon sonrasında harekete geçen Alo Evlat Hattı ekibi, 112 Acil Sağlık ekibini de yönlendirerek, yaşlı çiftin evine gitti.

Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Göksel, Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Alo Evlat Hattı ekibi, hastane işlemleri ve muayenesi boyunca Göksel'e refakat etti. Tansiyon ve şeker hastası Mehmet Ali Göksel'e yapılan müdahalenin ardından, ekipler gerekli ilaçları eczaneden alarak, yaşlı çifti evine bıraktı.

Göksel çifti, bir telefonla evlerine gidip kendileriyle yakından ilgilenen Alo Evlat Hattı ekibine teşekkür ederek, "Her zaman olduğu gibi bugün de yanımızdaydınız. Allah devletimize zeval vermesin. Böyle bir hizmeti sundukları için Kartepe Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez ve ekibinden Allah razı olsun. Dualarımız sizinle." ifadelerini kullandı.

Alo Evlat Hattı ekibi tarafından, Göksel çiftinin günlük yaşamdaki her tür ihtiyacı gideriliyor ve evlerinde gerekli düzenlemeler yapılmış durumda.

"İhtiyacınız olduğunda evladınız kapıda" sloganıyla oluşturulan "Alo Evlat Hattı" 371 11 71 ekipleri, yaşlı ve kimsesiz vatandaşların taleplerini gün içerisinde evlat şefkatiyle çözüme kavuşturuyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.