Kocaeli

Kocaeli'deki fabrika yangını

11:15 07 Şubat 2018
Kocaeli'deki fabrika yangını

Kocaeli'nin Dilovası ilçesindeki bir parfüm fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (GEBKİM) faaliyet gösteren parfüm fabrikasının çatısında dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın nedeniyle itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden 24 itfaiye aracıyla müdahalede bulunulan yangın, yaklaşık 5 saatte kontrol altına alındıktan sonra tamamen söndürüldü.

Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı yangında, büyük hasar gören fabrika, kullanılamaz hale geldi. Bu arada, fabrikanın yanında bulunan kimyasal madde tanklarının boş olması muhtemel bir faciayı önledi.

İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, gün ağarmasının ardından bazı çalışanlar fabrika önüne gelirken, kadın çalışanlar gördükleri manzara karşısında göz yaşlarına hakim olamadı.

Dün akşam saatlerinde GEBKİM'deki bir parfüm fabrikasının çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek fabrikanın tamamına yayılmıştı. Olay yerine çok sayıda polis, jandarma, AFAD, kimyasal araç ve sağlık ekipleri sevk edilmişti.

Zaman zaman patlama ve parlamaların yaşandığı yangın 5 saat süren çalışmaların sonucu kontrol altına alınmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.