Kocaeli

Belediyenin projesi annelere sigarayı bıraktırdı

13:00 11 Şubat 2018
Belediyenin projesi annelere sigarayı bıraktırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince yürütülen Evden Okula Haydi Anneler Spora Projesi'nin, bazı annelerin sigarayı bırakmasına yardımcı olduğu bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığının evde televizyon karşısında oturan, hareketsiz yaşam tarzı nedeniyle tansiyon, şeker ve obezite gibi birçok hastalık tehdidiyle karşı karşıya ev kadınlarının spor yaparak sağlıklı bir hayata kavuşması amacıyla gerçekleştirdiği projenin, kadınların sigara alışkanlığından kurtulmalarına da yardımcı olduğu belirtildi.

Projeyle spora başlayan kimi kadınların sigarayı da bıraktıkları ifade edilen açıklamada, projeyle sigarayı bırakan kadınlardan Nezahet Eser'in şu değerlendirmelerine yer verildi:

"Çocuklarım okula gidince evde tek başıma kalıyordum. Kendimi sağlıksız ve mutsuz hissediyordum. Projeyle sağlıklı beslenmeye ve spor yapmaya başladım. Sigaranın bana zarar verdiğini ve sağlığımı çok etkilediğini anladım. Projenin, hocaların ve ailemin desteğiyle sigarayı bıraktım. Artık daha sağlıklı ve daha mutluyum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.