Kocaeli

Seramik Teknoloji Eğitimi ve Torna Çalıştayı

16:57 14 Mart 2018
Seramik Teknoloji Eğitimi ve Torna Çalıştayı

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) tarafından düzenlenen Seramik Teknoloji Eğitimi ve Torna Çalıştayı'nda aralarında "Efsane Mehmet" lakabıyla anılan Kültür ve Turizm Bakanlığı seramik ve çini sanatçısı Mehmet Yıldırım'ın da bulunduğu sanatçılar uygulamalı eğitim verdi.

Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu'ndaki çalıştayda toprağı 39 yıldır ateşle buluşturan, Geleneksel El Sanatları sanatkarı olarak pek çok sergide yer alan, "efsane" lakaplı usta Yıldırım ile Bilecik Kınık Çömlekçisi Atölyesi'nden Kültür Bakanlığı Seramik Sanatçısı İsmail Tekin ve Seramik Sanatçısı Rad El Safi, kile şekil vererek hünerlerini sergiledi.

Yaptıkları iş hakkında sanatçılar, çalıştaya katılanlara verdikleri kısa eğitimin ardından çömlekçi çarkıyla uygulama imkanı sundu.

Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol, düzenledikleri çalıştayda ahilik kültüründen gelen sanatçılarla öğrencileri buluşturduklarını belirterek, katkılarından dolayı Yıldırım, Tekin ve Safi'ye teşekkür etti.

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ile Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Poyraz Gürson, sanatçılara katılım belgelerini takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.