Kocaeli

Kocaeli'den kısa kısa

15:52 29 Mart 2018
Kocaeli'den kısa kısa

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek, "Edebi Hayat Okumaları" isimli kitap okuma projesinin sınavı 7 Nisan'da yapılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, öğrencilere kitap okumayı özendirecek yarışma sürecinde, okullarda oluşturulan beşer kişilik gruplar Mustafa Ruhi Şirin'e ve Sezai Karakoç'a ait kitapları okudu.

7 bin 955 öğrencinin başvuru yaptığı anlamlı yarışmaya, Kocaeli'nde öğrenim görmekte olan özel ve resmi tüm lise ve ortaokul kurumları katılıyor.

7 Nisan Cumartesi günü yapılacak sınavda, ortaöğretim öğrencileri Mustafa Ruhi Şirin'e ait eserleri, lise öğrencileri ise Sezai Karakoç'a ait eserlerinden sorumlu olacak. Sınav, 12 ilçede Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Saat 10.00'da başlayıp 12.00'de sona erecek sınava katılan öğrencilere 120 soru sorulacak.

Sonuçların ilan edilmesi sonrası 25 Nisan saat 11.00'da Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM) Yazar Mustafa Ruhi Şirin'in katılımıyla ödül töreni yapılacak.

Kocaeli genelinden 279 ortaokul, 159 liseden 7 bin 945 öğrencinin ter dökeceği sınav, ilçedeki okullarda yapılacak.

- Akıllı bağlantılarla donatılmış tır ilgililere tanıtıldı

Atlas Copco'nun akıllı bağlantılarla donatılmış ve araçların en son teknolojilerini ve işlevlerini deneyimleme fırsatı sunan tırının Türkiye'deki 3. durağı TOSB oldu.

Üretim ve montajın dijitalleşmesi olarak nitelendirilen "Smart Connected Assembly" konseptli tırın tanıtımında, TOSB Bölge Müdürü Murat Demir ve Atlas Copco Genel Müdürü Ataollah Maleki konuşma yaptı.

Smart Connect Assembly, kesintisiz çalışmada yüzde 75 artış, kalite hata oranında yüzde 15 düşüş, yeni ürün piyasaya çıkarma maliyetlerinde yüzde 57 azalma, üretkenlikte yüzde 73 artış, eğitim ihtiyacında yüzde 30 azalma ve enerji tüketiminde yüzde 80 düşüş sağlıyor.

- KSO hizmet kalite belgesini yeniledi

TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında çalışmalarını devam ettiren ve 2002'den beri akredite olan Kocaeli Sanayi Odası'nın (KSO), Ankara'da TOBB Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle akreditasyon sertifikasını yenilediği bildirildi.

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kalite ve müşteri odaklı hizmet anlayışı benimsediklerini belirterek, "Bağımsız denetime açık olan hizmet kalitemizi bir kez daha tescilleyen TOBB Akreditasyon Belgemiz Ankara'da düzenlenen bir törenle yenilendi." ifadesini kullandı.

KSO'nun EFQM Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı Kalite Ödülü'nü kazanan tek oda olduğunu aktaran Zeytinoğlu, ekonomik büyümede ve iş dünyasının desteklenmesinde oda ve borsaların öneminin giderek arttığını ifade etti.

Zeytinoğlu, odaların hizmet kalitesinin artırılmasının da zorunlu olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"KSO, TOBB’dan 2002’de aldığı akreditasyon belgesi ile kalitesini tescillemiş, bürokrasiden uzak, şeffaf ve sorumlu bir yönetim anlayışı ile güçlü kontrol mekanizmalarına sahip olarak hizmet kalitesini giderek arttırmıştır. Kocaeli Sanayi Odası açık stratejik hedefleri, profesyonel yönetim anlayışı üyelerinin haklarını korumaya, bölge iş dünyasına hizmet etmeye odaklanmıştır."

Sertifika töreninde, KSO Genel Sekreteri Memet B. Turabi, Genel Sekreter Yardımcısı Elif Bilgisu, Kalite ve Çevre Uzmanı Aynur Hacıfettahoğlu, İK Uzmanı Aydın Kılınç, İletişim Hizmetleri Sorumlusu Sema Altın hazır bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.