Kocaeli

ASELSAN Genel Müdürü Görgün'e uğurlama töreni

14:02 27 Nisan 2018
ASELSAN Genel Müdürü Görgün'e uğurlama töreni

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'e, ASELSAN Genel Müdürlüğü görevine atanması dolayısıyla uğurlama töreni düzenlendi.

GTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitenin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN Genel Müdürlük görevine atanmasının ardından, rektörlük görevinden bugün itibarıyla ayrıldı.

Üniversitenin idari ve akademik personeliyle öğrencilerin katıldığı GTÜ kampüsünde düzenlenen törende konuşan Görgülü, GTÜ ailesiyle çok güzel bir hikaye yazdıklarını belirtti.

GTÜ'nün çok iyi bir üniversite olduğunu ve insan kaynağının, çalışanlarının, idari ve akademik personelinin çok yetenekli olduğuna inanarak göreve geldiğini ifade eden Görgülü, "Altyapısının, ekosisteminin, çevresindeki birçok fırsatın olduğunu bilerek geldim. Allah nasip etti, sizlerin de destekleri ile bu fırsatların bir çoğunu pozitif bir enerji ile işe dönüştürme şansı bulduk. Buraya ve sizlere çok inandım. Ekibin başı olarak ortaya bir vizyon koydum. Bunun ardından herkes kendi çalışma birimlerinde, kendi çalışma disiplinleri içinde üzerine düşenin en iyisini yapmaya gayret gösterdi. Şu ana kadar geldiğimiz konumun neticesi bir takım oyununun sonucu oldu. Çalışıp emeği ile ortaya bir şey koymak isteyen herkese fırsat verdik. Üniversitenin iletişiminde, algısında ve etkileşiminde sıkıntılar varken görev süremiz boyunca bunun olumlu yönde değişmiş olması burada bulunan herkese enerji verdi." ifadelerini kullandı.

ASELSAN Genel Müdürü Görgülü, görevlendirildiği kurumun son zamanlarda ülkenin savunmasının omurgasında, temelinde yatan bir kurum olduğunu ve bu sorumluluğu hissederek, bundan sonraki yıllarda görevini ASELSAN’da layıkıyla yerine getirmeye gayret göstereceğini vurgulayarak, "O güvenin karşılığını vermek üzere yine elimizden geldiğince gayret gösterip, çalışacağız. Benim için 'Gebze Teknik Üniversitesi defteri kapandı' diye düşünmeyin. Ben kendimi iyi bir Gebze Tenki Üniversiteli olarak hissediyorum. Burada kampüsünden, akademik birimlerine temas ettiğimiz birçok yer var. Mutlaka geleceğim. Üniversitemizin vakfındaki Yönetim Kurulu Başkanı görevim de bir sonraki genel kurula kadar devam edecek." diye konuştu.

Prof. Dr. Haluk Görgün, kampüs içindeki son buluşmasını ise öğrencileri ile gerçekleştirdi. Rektörlüğünün en keyifli yanlarını öğrencilerle geçirdiği zamanlarda yaşadığını belirten Görgün, ayrılığın en güzelini yaşadığını ifade etti.

Uğurlama töreninde üniversite idari ve akademik personeli ile öğrencilerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.