Kocaeli

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

12:52 18 Mayıs 2018
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Aksoy, mesajında, 19 Mayıs'ın cumhuriyet tarihinin miladı olduğunu vurgulayarak, Atatürk'ün istiklal mücadelesini fiilen başlatmak ve yeni bir devletin kuruluş yolunda ilk adımı atmak amacıyla yola çıkarken, milletin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden, hür ve müstakil yaşama kararlılığından güç aldığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, milletin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı bir eser olduğunu vurgulayan Aksoy, vatanın kurtarılmasında büyük bedeller ödendiğini ve güçlü fedakarlıklar gösterildiğini kaydetti.

Aksoy, 19 Mayıs'ın geçmişi, bugünü ve geleceği birbirine bağlayan en önemli dönüm noktası olduğunu belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğe armağan edilen bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin sorumluluğudur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, en büyük eseri olarak gördüğü cumhuriyeti, geleceğimizin teminatı olan siz gençlere emanet etti. Bu emanetin yüklediği yüksek sorumluluğun her zaman bilincinde olacağınıza inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Aksoy, mesajında gençlere hitaben şunları kaydetti:

"Siz gençlerin, ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunuzda özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmalısınız. Cumhuriyetimizi ve kazanımlarını, özgürlük ve bağımsızlığımızı korumak birinci göreviniz olmalıdır. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasının yolunun bizi biz yapan tarihimizi, değerlerimizi özümsemekten, birlik, beraberlik, hoşgörü ve kardeşlik ruhunu koruyup, güçlendirmekten geçtiğini unutmayın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün size olan güvenini boşa çıkarmayacağınıza yürekten inanıyoruz. Sizleri seviyor, sizlere güveniyor ve sizlerle gurur duyuyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.