Kocaeli

KOÜ'de "el hijyeni" etkinliği

14:56 18 Mayıs 2018
KOÜ'de "el hijyeni" etkinliği

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi tarafından el hijyeni konusunda farkındalık oluşturmak için etkinlik gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Emel Azak, yaptığı konuşmada, sağlık bakımıyla ilişkili enfeksiyonların dünya çapında bir sorun olduğunu belirterek, sağlık bakımı alan her 10 hastadan birinde sağlık bakımıyla ilişkili enfeksiyon geliştiğini ve bu enfeksiyonların hastaya ek bir hastalık yükü oluşturduğunu söyledi.

Sağlık bakımında mikroorganizmaların başlıca yayılım yolunun eller olduğuna dikkati çeken Azak, sağlık bakımı ile ilişkili enfeksiyonlardan korunmada en etkili, kolay uygulanabilir ve ucuz enfeksiyon kontrol önleminin el hijyeni olduğunu kaydetti.

Azak, Dünya Sağlık Örgütü'nün bu yıl "Sağlık Bakımında Sepsisi Önlemek Ellerinde" temasıyla el hijyeninin öneminin vurgulandığını anlatarak, "Sepsis enfeksiyona kontrolsüz bir yanıt sonrası doku veya organlarımızda hasarla sonlanan ve yaşamı tehdit eden bir hastalık olup, her yıl sepsisten 30 milyon kişi, 3 milyon yenidoğan ve 1,2 milyon çocuk etkilenmektedir." ifadesini kullandı.

Etkinlik kapsamında, kurulan stantlarda sağlık çalışanlarına doğru el yıkama teknikleriyle ilgili bilgi verilirken uygulamalı olarak el hijyeni testi yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.