Kocaeli

Deneyerek Öğreniyorum Projesi

11:18 01 Haziran 2018
Deneyerek Öğreniyorum Projesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Deneyerek Öğreniyorum Projesi kapsamında Gebze'deki Şehit Er Mücahit Okur Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Koç Ortaokulu ile Atatürk Anadolu Lisesinde oluşturulan laboratuvarlar açıldı.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve AK Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar'ın katılımıyla ayrı ayrı gerçekleştirilen törenlerde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gençlerin geleceğe iyi hazırlanması için bilime ve eğitime tam destek verdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerin emrinde olduklarını dile getiren Karaosmanoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğüyle eksik gördükleri alanlarda çalışma yaptıklarını, Deneyerek Öğreniyorum Projesi'nin de bunlardan biri olduğunun kaydetti.

Karaosmanoğlu, gençlere yapılan hiçbir yatırımdan kaçınmadıklarını vurgulayarak, "Bizler yerel yöneticiler olarak alt ve üst yapı noktasında hizmet üretirken, gençlik alanında da taşın altına elimizi koyuyoruz. Öğrencilerimizin gözlem yapma, düşünme, fikir üretme ve yorum yapma gibi yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlamak için Deneyerek Öğreniyorum Projemiz kapsamında il genelinde ihtiyacı olan okullara fen, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarı kuruyoruz." diye konuştu.

Proje kapsamında 42 ortaokula fen laboratuvarı, 32 liseye de 28 fizik ve 21 kimya-biyoloji laboratuvarı kuracaklarını anlatan Karaosmanoğlu, "Toplamda 74 okula 91 laboratuvar kuracağız. Gecemizi gündüzümüze katarak, gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamak adına büyük bir heyecanla çalışıyoruz. Gelecek nesiller için yaptığımız her iş, her program, her çalışma bize heyecan veriyor, güç katıyor." ifadelerini kullandı.

Karaosmanoğlu, açılışların ardından laboratuvarları gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.