Kocaeli

Gölcük'te şarbon şüphesine geçici karantina

10:06 09 Temmuz 2018
Gölcük'te şarbon şüphesine geçici karantina

Kocaeli'nin Gölcük ilçesine bağlı Hasaneyn Mahallesi'nde, şarbon virüsü şüphesiyle geçici karantina uygulaması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Hasaneyn Mahallesi'nde yaşayan Hayrettin Akman, kolundaki yarayı ameliyat ettirmek için hastaneye gitti. Akman’a yapılan tahlillerde şarbon virüsüne rastlanılınca, durumun bildirilmesi üzerine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü devreye girdi.

Ekiplerin köyde yaptığı araştırma ve çalışmalar kapsamında, geçici karantina uygulaması başlatıldı ve 15 gün süreyle bölgeye hayvan giriş çıkışları yasaklandı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri gereken önlemleri aldı.

Durumu yerinde incelemek üzere Hasaneyn Mahallesi'ne gelen Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki gece saat 20.00 sıralarında Derince Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yatan ve hayvancılıkla uğraşan Akman'da şablon virüsü bulunduğu yönünde şüphe oluştuğunu belirtti.

Ekiplerin hemen harekete geçerek gerekli tedbirleri aldığını aktaran Altıntaş, şunları kaydetti:

"Kesin bir rapor olmadığından, bölge geçici karantinaya alındı. Bu tedbirlerde vatandaşı uyarıyorlar. Hayvanın kesildiği yeri dezenfekte ediyorlar. Kalan etleri imha ediyorlar. Gelecek olan raporla ilgili çalışmalar yapılacaktır. Bu sadece şüphe ve geçici tedbirimizdir. Gelecek olan rapor durumu kesinleştirir."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.