Kocaeli

Kumcağız Plajı'nda "mavi bayrak" teslim töreni düzenlenecek

13:01 31 Temmuz 2018
Kumcağız Plajı'nda "mavi bayrak" teslim töreni düzenlenecek

Sanayi kenti Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde Kumcağız Plajı'nda "mavi bayrak" teslim töreni düzenlenecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, daha önce Kandıra ilçesi Cebeci, Kerpe ve Bağırganlı ile Karamürsel ilçesi Altınkemer Halk Plajlarına verilen mavi bayrağın, geçtiğimiz aylarda Kandıra Kumcağız Plajı’na da verildiği anımsatıldı.

Merkezi Danimarka Kopenhag’da bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE tarafından gerekli şartları taşıyan plajlara verilen mavi bayrak almaya hak kazanan Kumcağız halk plajında yarın saat 11.00’de bayrak teslim töreni gerçekleştirilecek.

Açıklamada, ilk mavi bayrağın, Karamürsel Altınkemer Halk Plajı'na 2012 yılında verildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"2013 yılında ikinci mavi bayrağını da Kandıra Cebeci Halk Plajı ile alan Büyükşehir Belediyesi, 2015’te de bu iki mavi bayrağı korudu. 2016 yılında Mavi Bayrak Jürisi tarafından Kandıra Kerpe Plajı mavi bayrağa layık görülürken, 2017 yılında Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, yapılan değerlendirme sonucunda Bağırganlı Halk Plajı’na da bayrak verilmişti. Bu yıl mavi bayrağa Kandıra Kumcağız plajı layık görüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevreye gösterdiği hassasiyet sayesinde artık İzmit Körfez’inde denize girilebiliyor. Deniz uçağı, deniz temizleme araçlarının yanı sıra, Körfez’e akan atıksuların yüzde 99’ini arıtılarak denize ulaştırmayı başardı. İzmit Körfez’i 40 yıl önceki temizliğine ve güzelliğine tekrar kavuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, kent genelinde hayata geçirdiği arıtma tesisleri ile de Türkiye de yeni bir rekora imza attı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.