Kocaeli

Kocaeli'de "11. Ereğli Balık Festivali"

16:21 30 Ağustos 2018
Kocaeli'de "11. Ereğli Balık Festivali"

Etkinliğe Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti İlçe Başkan Vekili Orhan Gülbaş, MHP İlçe Başkanı Çetin Öksüz, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin ve vatandaşlar katıldı.

Kocaeli'nin Karamürsel Belediyesince denizlerde av yasağının sona ereceği 1 Eylül öncesinde 11. Ereğli Balık Festivali gerçekleştirildi.

Festivalde, yaklaşık 7 bin kişiye balık ekmek dağıtıldı. Belediye Başkanı Yıldırım, vatandaşlara balık ekmek ikramında bulundu.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, yasağın kalkmasının ardından avlanacak balıkçılara yeni sezonun bol ve bereketli geçmesini diledi.

Denizlerde balık av yasağının 1 Eylül'de kalkacağını belirten Yıldırım, "Yüzlerce balıkçı denizlerde ekmek parası kazanmak için mücadele edecek. Her yıl Karamürselimizin Ereğli Mahallesi'nde bu balık festivalini yapıyor ve vatandaşlarımıza binlerce balık ikramında bulunuyoruz. Balık ekmek artık Ereğli ile özdeşleşti. Onun için 'balık Ereğli'de yenir' diyoruz. Şimdiden tüm balıkçılarımıza rastgele diyorum." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.