Kocaeli

Gölcük'te imar affı suistimaliyle mücadele

15:23 10 Eylül 2018
Gölcük'te imar affı suistimaliyle mücadele

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, imar affını fırsat bilerek ormanda kaçak yapı gerçekleştirmek isteyenlere karşı mücadele başlattı.

Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasanın 169. maddesi ve Orman Kanunu'nun 2. maddesine göre orman sınırlarında hiçbir suretle daraltma yapılamayacağını anımsattı.

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü olarak ormanları ve barındırdıkları tüm güzellikleri her türlü tehlikeye karşı korumak için yoğun mesai harcadıklarını dile getiren Kaptanoğlu, "Son zamanlarda imar affı bahanesi ile orman alanlarında kaçak yapılaşmaların ve yerleşmelerinin arttığı tespit edilmiştir. Öncelikle iyi bilinmelidir ki devlet ormanları hiçbir şekilde imar affının konusu değildir, olamaz. Bu husus ve imar mevzuatı hükümleri tarafımızdan tüm Kaymakamlıklara ve Belediyelerimize bildirilmiş ve böylece vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanmıştır." diye konuştu.

Kaptanoğlu, orman alanlarında usulsüz yapılan kaçak yapı ve tesislere müdahale ettiklerini, 9 izinsiz yapı hakkında Orman Kanunu'nun 93. maddesi gereği Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ve inşaatların mevcut haliyle mühürlendiğini kaydetti.

Kaptanoğlu, "Yine İzmit İşletme Müdürlüğümüzce Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bildirilen 32 yapının yıkımı gerçekleştirilmiştir. Tüm kamunun ortak malı olarak anayasal güvence altına alınan orman arazilerimizden rant elde etmeye çalışanlara açık mesajımız şudur ki; orman arazilerinin işgaline hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.