Kocaeli

Barınma merkezinde ev sıcaklığını buldu

14:02 25 Eylül 2018
Barınma merkezinde ev sıcaklığını buldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin açtığı Barınma Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi, sokaklarda yaşayan kimsesizlere barınma, yemek, temizlik ve sağlık hizmeti sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yemekhane ve spor alanlarının bulunduğu merkezde, konaklayan kimsesizlere, üç öğün sıcak yemek, temizlik ve sağlık hizmeti sunulduğu bildirildi.

Barınma merkezinde kalanlardan birinin 70 yaşındaki Zeki Kanık olduğuna değinilen açıklamada, Kanık'ın yaklaşık iki sene önce eşinden ayrıldıktan sonra sokaklarda yaşamaya başladığı, 2,5 aydır de barınma merkezinde barındığı belirtildi.

Kanık'ın görüşlerine yer verilen açıklama, şöyle devam etti:

"Gündüzleri sokaklarda, akşamları da otogarda vakit geçiriyordum. Yaşım geçtiği için ortalıkta mağdur kaldım. Uyuyordum desem yalan olur, nöbet tutuyordum. Allah razı olsun orada beni zabıta arkadaşlar gördüler.

Durumumu anlayınca barınma merkezine getirdiler. Burada bir dediğimiz iki olmuyor dört dörtlük bakımımız var. Böyle bir yer olmasaydı, böyle bir yeri yapmasalardı, düşünmeselerdi biz ne yapardık? Böyle bir yer düşündükleri için minnettarız. Allah razı olsun. Allah devletimizi, belediyemizi ve milletimizi var etsin."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.