Kocaeli

Preveze Deniz Zaferi'nin 480. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

14:18 27 Eylül 2018
Preveze Deniz Zaferi'nin 480. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

Preveze Deniz Zaferi'nin 480. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü, Donanma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı Garnizon Sinema Salonu'nda yapılan anma programına, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Donanma Komutanlığı'na bağlı birlik komutanları, personeli, şehit yakınları, gaziler, muhtarlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın, Preveze Deniz Zaferi'nin 480. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü mesajı okundu.

Programda, günün anlam ve önemine ilişkin Binbaşı Ferdi Uyanıker tarafından sunum gerçekleştirildi.

Donanma Komutanlığı Bandosu'nun konserinin ardından katılımcılar, Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü konulu resim ve obje sergisini gezdi.

Garnizon Sinema Salonu'ndaki programın ardından TCG Yavuz Fırkateyni'ne geçen protokol üyeleri, şehit yakınları ve aralarında terörle mücadelede yaralananların da bulunduğu gazileri öğle yemeğinde ağırladı.

Ayrıca, kutlama etkinlikleri kapsamında TCG Yavuz Fırkateyni, TCG Kalkan Hücumbotu, TCG Yarbay Kudret Güngör Lojistik Destek Gemisi Poyraz Limanı'nda halkın ziyaretine açıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.