Kocaeli

"Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim" projesi

15:47 24 Ekim 2018
"Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim" projesi

Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim" projesi ve "1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında kadınlarla bir araya geldi.

Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Ortaburun Mahalle Konağı'nda düzenlenen programa, Hülya Aksoy’un yanı sıra İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, Kurtdere Mahallesi Muhtarı Mustafa Ersoy, Ortaburun Mahallesi Muhtarı Yüksel Özcan, Hasancık Mahallesi Muhtarı Hayati Yavuz ve kadınlar katıldı.

Hülya Aksoy, program öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Projemiz kadınlarımızı belirli konularda bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Kocaeli genelinde 670 bin civarında kadınımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Şu an itibarıyla 171 bin kadınımıza ulaşmış durumdayız. Çalışmalarımız devam ediyor. Bugün de buradaki kadınlarımıza eğitim vereceğiz." dedi.

Aksoy, proje kapsamında devam eden çalışmalara da değinerek, "Mahalle veya şehir merkezi ayırmadan kadınların olduğu her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Dün yine Gençlik Merkezinde ilimizde bulunan Suriyeli kadınlara yönelik bir programımız vardı. Sağlık Müdürlüğümüzde bunlar programlanıyor ve uygulanıyor. Katılımlar son derece yoğun ve ilgi çok fazla. Biz projemizde hep bunu hedefledik. Ne kadar çok kadınımıza ulaşabilirsek o kadar farkındalık yaratmış olacağız. Bir kadına bile dokunmuş olursak projemiz amacına ulaşmış demektir." ifadesini kullandı.

Daha sonra kadınlarla bir araya gelen Hülya Aksoy, şunları kaydetti:

"Projemizin amacı, kadınlarımızı kendi sağlıklarıyla ilgili konularda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmaktır. Bazı noktalarda sıkıntı hissettiğiniz durumlarda da nerelere müracaat etmeniz gerektiği konusunda bilgilendirmelerde bulunacağız. Her toplantıda söylediğim bir şey var, biz kadınlar kendimizi ihmal ederiz, ailemiz gibi bir takım önceliklerimiz vardır. Ama kadın sağlıklı olacak ki bunları çok daha rahat bir şekilde yapabilsin ve o özverisini çok daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilsin. Bunun için sizlerden ricam, lütfen kendinizi ihmal etmeyin. Burada dinlediklerinizi de buraya gelmeyen veya duymayan arkadaşlarınız varsa onlarla da paylaşırsanız projemiz amacına ulaşmış olacaktır. "

Programda İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi tarafından, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 sayılı kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi, bilgilendirici broşürler dağıtıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.