Kocaeli

Cumhuriyet'in 95. yılı kutlandı

11:38 30 Ekim 2018
Cumhuriyet'in 95. yılı kutlandı

Kocaeli'nin Gölcük ve Darıca ilçesinde Cumhuriyet'in 95. yıl dönümü fener alayıyla kutlandı.

Cumhuriyet'in 95. yıl dönümü dolayısıyla Karamürsel Kaymakamlığı, belediye, Kent Konseyi ve ADD tarafından fener alayı düzenlendi.

Kayacık Mahallesi Karamürsel Belediyesi Spor Tesisleri önünde toplanan vatandaşlar, Gazanfer Bilge Caddesi üzerindeki Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.

Yürüyüş sonunda saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, etkinliğin ardından yaptığı konuşmada, 95 yıl önce ilan edilen Cumhuriyet'in coşkusunu bugün millet olarak aynı şekilde yaşadıklarını söyledi.

Şehitlerin emanet ettiği Cumhuriyet’i daha güçlü, daha coşkulu şekilde yarınlara taşıdıklarını belirten Yıldırım, "Güçlü Cumhuriyet Güçlü Türkiye anlayışıyla millet olarak birlik ve beraberlik içinde yarınlara yürüyoruz." dedi.

ADD Şube Başkanı Münteha Purut da bu coşkuya ortak olan herkese teşekkür etti.

Fener alayına, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Sadık Eroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Okan Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, CHP Karamürsel İlçe Başkanı Ali Kara, MHP Karamürsel İlçe Başkanı Çetin Öksüz, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


- Darıca

Darıca ilçesindeki fener alayında Çınaraltı mevkisinde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrağı ile meşalelerle Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Fener alayına katılan korteje evlerinin pencere ve balkonlarında Türk bayrakları ile eşlik eden Darıcalılar da coşkuya ortak oldu.

Yürüyüş sonunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programda, Cumhuriyet'in 95. yıl dönümü dolayısıyla konuşmalar yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.