Kocaeli

Kocaeli’de muhtardan örnek proje! 5 bin ihtiyaç sahibine nefes oldu

10:15 13 Ağustos 2021
Kocaeli’de muhtardan örnek proje! 5 bin ihtiyaç sahibine nefes oldu

Kocaeli’de muhtarlık yapan Sıddık Topal’ın 2,5 yıl önce başlattığı ‘İhtiyaç yoksa, ihtiyaç vardır’ projesi sayesinde 5 bin ihtiyaç sahibine ulaşılarak yardımcı olundu.

Darıca ilçesinde Kazım Karabekir Mahallesi’nin Muhtarı Sıddık Topal’ın, yaklaşık 2,5 yıl önce başlattığı ‘İhtiyaç yoksa, ihtiyaç vardır’ projesiyle ihtiyaç sahipleri için yeni ve kullanılmış kıyafetler, ayakkabı ve gelinlikler toplamaya başlandı. Projeye mahallede bulunan bazı kadınlar da destek verdi. Toplanan elbiselerin sayısının giderek artmasının ardından bir hayırsever, evinin altındaki bodrumu muhtar ve ekibinin kullanımına ücretsiz açtı. Bodrumda depolanan eşyalarla ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz kıyafet alabildiği bir mağaza açıldı. Mağazada toplanan kıyafetler kadınlar tarafından makinede yıkanıp ütülendikten sonra raflardaki yerini aldı.

BAYRAM ÖNCESİ 300-400 ÇOCUK GİYDİRİLDİ

Şu ana kadar yaklaşık 5 bin kişiye kıyafet yardımında bulunduklarını belirten Sıddık Topal, "Giysiler temiz ise katlayarak rafa koyuyoruz, temiz değilse, yıkanıp ütülendikten sonra mağazanın raflarına yerleştiriyorum. İhtiyaç sahibi vatandaşlar buraya gelip bunları ücretsiz bir şekilde alıyorlar. Vatandaşlarımız da oldukça duyarlı, biz duyurularımızı yaptıktan sonra Hatay’dan, İstanbul’dan ve Erzincan’dan bile bize koliler geldi. Kolilerde ayakkabılar, çocuk elbisesi, mont, gömlek, gibi ürünler var. Bunun yanında gelinliklerimiz de var. Bu gelinlikler tabii 3-4 bin lira, vatandaş geliyor bunları buradan alarak giyiyor. Daha sonra istiyorsa gelinliği kendisine biz hediye ediyoruz, istemiyorsa tekrar bize getiriyor ve başka bir ihtiyaç sahibi gelip buradan temin edebiliyor. Buraya gelen ihtiyaç sahiplerini mutlu bir şekilde evlerine gönderiyorsak ne mutlu bize. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi burada en az 300-400 çocuğu giydirdik, onlarla birlikte bizler de çok mutlu olduk’’ dedi.

“İHTİYAÇ OLAN YERLERE KOLİ YAPIP GÖNDERİYORUZ”

Projede yer alan gönüllü kadınlardan Hava Yakupoğlu “İnsanları, çocukları mutlu etmek bizleri de mutlu ediyor. Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla gelen malzemeleri biz ayırıyoruz, bazen yıkanacaklar oluyor, biz onları kendi elimizle yıkıyoruz, ütülüyoruz getiriyoruz. Haftanın her günü, belirli saatler arasında burayı açıyoruz, sadece burası değil, ihtiyaç olan yerlere de koli yapıp gönderiyoruz’’ diye konuştu. 

“İNSANLARIN SEVİNCİ BİZE YETİYOR”

Amaçlarının mahallede kocaman bir aile olduklarını hissettirmek olduğunu belirten mağazanın gönüllü kadınlarından Esra Kudevi ise şöyle konuştu:

“Biz burada yaklaşık 2,5 yıldır hizmet veriyoruz. Yaklaşık 5 bin kişiyi genç, yaşlı, çocuk demeden giydirdik. Bu mutluluğa eriştik. Küçük çocuklarımızın mutluluğu bizim de mutluluğumuz oluyor. Çocukları giydirmek en güzeli ve en önemlisi bizim için. İnsanların sevinci bize yetiyor.” 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.