Kocaeli

Kocaeli’de anneler örgü şişlerini Muşlu çocuklar için eline aldı

12:19 23 Aralık 2021
Kocaeli’de anneler örgü şişlerini Muşlu çocuklar için eline aldı

Kocaeli’de bir yardımseverin hediyesiyle alınan 300 kilo ip, Kocaelili anneler tarafından doğudaki ihtiyaç sahibi çocuklar için kazak, hırka, atkı, bere örüyor.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde esnaflık yapan İsmail Ak'ın fikri ile evlerinde bir araya gelen kadınlar örgü şişlerini bu kez doğudaki ihtiyaç sahibi çocuklar için ellerine aldı. Ördükleri örgüleri bir öğretmen aracılığıyla Muş’taki ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştıran kadınlar, bu işi yapmaktan büyük keyif alıyor. Bir yardımseverin 300 kilo ip hediye etmesiyle, kadınlar onlarca kazak, hırka, atkı, bere üretti. 

“HER ŞEYE YARDIM ETMEK İÇİN UĞRAŞACAĞIZ”

Muş’taki çocuklara yardım etmek için örgü ören 83 yaşındaki Hayriye Yaren, “Gücümüzün yettiği kadar, becerebildiğimiz kadar muhtaç olanlara yardımımız olsun diye uğraşıyoruz. Allah rızası için her şeye yardım etmek için uğraşacağız” dedi. Ördüklerinden bahseden Ümriye Yüksektepe ise, “Muş’taki ihtiyaç sahibi çocuklara bir öğretmen aracılığıyla örgü örüp gönderiyoruz. Yelek, şapka, atkı, hırka ve kazak gibi ürünler örüyoruz” diye konuştu. 

“İNŞALLAH BİRİLERİNİN KALBİNE DOKUNABİLİRİZ”

Çocuklara yardım etmekten çok mutlu olduğunu belirten Bahar Mete, “İsmail Bey’in teklifiyle bu yardıma destek olmaya karar verdim. Muş’ta bir öğretmen arkadaşımızın vasıtasıyla kimsesiz, muhtaç çocuklarımıza destek olmak amacıyla, arkadaşlarımızla birlikte bu örgüleri örüyoruz. İnşallah birilerinin kalbine dokunabiliriz. Birinin elinden tutmak beni çok mutlu eder” ifadelerini kullandı.

“ÖRGÜLERİMİZ 0-10 YAŞ GRUBU İÇİN ÖRÜLDÜ"

Yardım etkinliğini organize eden İsmail Ak ise, “Bir abimiz bize yaklaşık 300 kilogram ip verdi. Biz de bunu değerlendirmek istedik ve ablalarımız örgü ördü. Bu örgüleri, Muş’taki bir öğretmen kardeşimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştıracağız. Örgülerimiz 0-10 yaş grubu için örüldü" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.