Kocaeli

Roma döneminden kalma su kemerini tahrip edip üzerine kovanları koydular

09:51 05 Temmuz 2022 6 Yorum Var
Roma döneminden kalma su kemerini tahrip edip üzerine kovanları koydular

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Roma döneminde yapılan tarihi su kemeri arıcılar tarafından tahrip edildi. Su kemerine 30 kovan dizen arıcılar, yapıya hasar verdi

İzmit'in Üçtepeler mevkisine, milattan sonra 2'nci yüzyılda, Roma İmparatoru Trajan döneminde Nikomedya Valisi Plinius'un yaptırdığı su kemeri, Bizans ve Osmanlı döneminde de kullanıldı. Zamana ve mevsimsel şartlara bağlı bir bölümü yıkılan, 50 metre uzunluğunda ve 15 metre yüksekliğindeki su kemerinin üst kısmına arıcılar, 30 kovan dizdi. Kovanların yerleştirilmesi sırasında tarihi yapının tahrip edildiği fark edildi. Yapının taşlarının sökülüp, kovanların da desteklemesi için kullanıldığı görüldü. Hem altına hem de üzerine konulan tarihi taşlar ile kovanların sağlamlaştırıldığı gözlendi. Yabani hayvanlar ile insanlardan kovanları korumak için tarihi yapının kullanıldığı düşünülüyor.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    dua edin oraya gecekondu yapmamışlar yapsalar belediye su elektirik de verirlerdi
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • AHMET 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç tahrip edilmiş ve üzerine arı kovanları koyulmuş değil gibi görünmüyor.aksine zamanla tahrip olmuş yapının üzerine kovanlar düzgün dursun diye altına taş koyulmuş....
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Kırbaççı Rıfkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan medyasına servis etmek lazım bu haberi...fenalaşma ve spazm dolu günler dileğiyle...Başlık: "Romadan eser kalmadı"...Röportaj içeriği ana teması: "Çok da tın.."
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ffaarriiikkk5 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu atıl halde bir yer adam kovanın üzerine bir taş parçası koymuş bu kadar abartmayın ya
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    tarihi mekanlara zarar vermekte üstümüze yok çok yazık. Devletimizin kurumları gerekli önlemleri alıp hemen korumaya alır insallah. Türkiyedeki bütün tarihi mekanların hepsine özel korumalar görevlendirilmesi lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.