Kocaeli

Oğlu gittiği misafirlikte öldürülen anneden çarpıcı iddia: 5 bin TL için öldürdüler

13:03 19 Ekim 2022 8 Yorum Var
Oğlu gittiği misafirlikte öldürülen anneden çarpıcı iddia: 5 bin TL için öldürdüler

Kocaeli'de misafirliği gittiği evde öldürülen Tufan Korkmaz'ın (35), davasına ilişkin tutuklanan sanıkların yargılanmasına başlandı. Sanıklardan şikayetçi olan Korkmaz'ın annesinden '5 bin TL için oğlumu öldürdüler' iddiası geldi.

Olay, 22 Ocak tarihinde Gölcük ilçesine bağlı Hisareyn Karaköprü Mahallesi'nde bulunan bir sitede meydana geldi. 35 yaşındaki Tufan Korkmaz, misafirliğe gittiği arkadaşının evinde silahla vurularak hayatını kaybetti. Olaya ilişkin Erman K. ve evde bulunan Dursun Hakan A. gözaltına alındı. İfadeleri alınan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kocaeli'de misafirlikte ölen Tufan Korkmaz

'TUFAN'A BORCU NEDENİYLE KEFİL OLMUŞTUM'

Erman K. ve Dursun Hakan A.'nın Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar, taraf avukatları, aileler ve tanıklar katıldı. Savunması için söz hakkı verilen Dursun Hakan A., "Tufan benim çocukluk arkadaşım olur. 2018 yılında kendine telefon alarak borçlanmıştı. Tufan bu borcu ödemeyince ona kefil olmuştum. Borcunu ödemediğinden haberim yoktu. Bu borç sebebiyle hacizlik oldum. Tufanı arayarak kendisine neden borcu ödemediğini ve neden benim haberim olmadığını sordum. Bu esnada Erman'ın iş yerinin yanındaydım. Yüz yüze konuşalım diye konuşma geçince ben Erhan’dan arabanın anahtarını istedim. Erman beni sakinleştirdi. Beraber Tufan'ın evine gittik. Avukatla konuşmasını, taksitlendirme yaptırmasını söyledim. Daha sonra Tufan beni arayarak taksitlendirmenin olmayacağını kredi kartıyla ödeme yapılabileceğini ve kredi kartı bulmaya çalışacağını söyledi. Tufan bana mesaj atarak kredi kartını bulamadığını yazmıştı. Tufan'ı aradım ulaşamadım" dedi.

'TABANCA ATEŞ ALDI'

Olay tarihinde Erman K.'nın kendisini aradığını söyleyen Dursun Hakan A., "Erman bana, 'Kaçta işten çıkacaksın?' gibi sorular sordu. 'Akşam görüşelim' diye anlaştık. Sonrasında Erman beni bir daha arayarak bekar evine Tufan'ın da geleceğini söyledi. İşten çıktıktan sonra evine gittim. Gittiğimde Tufan ve Erman alkol alıyordu. Kısa bir süre oturdum. Sehpanın üstünde tabanca gördüm. Tabancayı alarak sehpanın alt gözüne koydum. Tabancayı koyduğumu Tufan'da, Erman'da gördü. Bir süre sonra Erman iş yerine ürün geldiğini söyleyerek kendisinin alkollü olması sebebiyle benim ilgilenmem için ricada bulundu. Gidip işi hallederek geri geldim. Beraber alkol almaya devam ettik. Konu icra meselesine gelince Tufan'a, 'Neden ödemiyorsun?' diye sordum. Tufan ise bana, 'Param yok sen öde, sonra ben sana öderim' dedi. Öyle söyleyince kendisine kızdım ancak aramızda kavga ya da tehdit içerikli bir konuşma geçmedi. Tartışma bittikten sonra Erman sehpanın altında bulunan silahı odaya götürmek için aldı. O esnada tabanca ateş aldı. Tufan'ın yaralandığını fark ettik. Erman tufana tampon yapmaya başladı. Ben hemen ambulansı aradım. Bu esnada tufanın bilinci yerindeydi. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum, tahliyemi istiyorum. Olay öncesinde ya da olay günü Erman ile Tufan arasında herhangi bir gerginlik ya da husumet yoktu" diye konuştu.

Kocaeli'de misafirlikte ölen Tufan Korkmaz

'TABANCAYI ALIP YATAK ODASINA GÖTÜRMEK İSTEMİŞTİM'

Erman K. ise savunmasında, "Hakan'la birlikte Tufan'ın evine gittik. Tufan parayı ödeyemeyeceğini söyledi. Hakan'a sakin olmasını ve bu sebeple kavga etmemelerini söyledim. Bir gün sonra Hakan ve Tufanı konuşmak amacıyla benim ve birkaç ortak arkadaşımın kiraladığı bekar evine çağırdım. Önce Tufan geldi, beraber alkol almaya başladık. Bir süre sonra Hakan geldi. Üçümüz birlikte alkol almaya devam ettik. Saat 17.45 gibi Hakan benim dükkana gelen bir kısım malzemeleri karşılamak için iş yerime gitti. Alkollü olduğum için Hakan'dan ben gitmesini rica etmiştim. 20 dakika sonra Hakan eve geri geldi. Alkol almaya devam ettik. Tufan ile Hakan arasında tartışma yaşandı ama tehdit olayı olmadı. Evli olmam sebebiyle kendi evime gidecektim bu esnada da sehpanın alt gözünde bulunan bana ait olan tabancayı alarak odaya götürmek istedim. Bu esnada silah patladı. Tufan'ın yaralandığını gördüm. Hemen müdahale etmeye çalıştım, Hakan'dan ambulansı aramasını istedim. Bu sırada Tufan'a tampon yapıyordum. Silah her zaman sehpanın alt gözünde duruyordu. Herkes silahın  orada bulunduğunu bilirdi. Kasıtlı vurmadım. Kimseye silah doğrultmadım. Hakan bir şey yapar korkusuyla tabancayı alıp yatak odasına götürmek istemiştim. Ben kardeşimi kaybettim, bilerek yapmadım" ifadelerini kullandı.

'5 BİN TL İÇİN OĞLUMU ÖLDÜRDÜLER'

Sanıklardan şikayetçi olan Tufan Korkmaz'ın annesi Gülseren Korkmaz, "Olaydan bir gün önce Tufan'ın telefon konuşmasına şahit oldum. Tufan, telefonda konuştuğu Hakan'a, '3 günde 5 bin TL'yi nerden bulabilirim. Canımı mı alacaksınız?' dedi. Hakan'ın, 'Gerekirse alırız' dediğini duydum. Oğlum telefonla konuştuğu esnada çok yakınımda olması sebebiyle bunları duydum. Zira bunu oğluma o gün sorduğumda teyit etti.  Sonrasında konuştuğu şahsı eve davet etti. Pencereden baktığımda Erman ve Hakan isimli şahısların oğlumla kapının önünde konuştuklarını gördüm. Bu konuşmadan bir gün sonra oğlumu planlı bir şekilde öldürdüler. 5 bin TL için oğlumu öldürdüler. Bu insanlar bana yıllarca 'Anne' dedi" şeklinde konuştu.

Kocaeli'de misafirlikte ölen Tufan Korkmaz

'3 KEZ TAK SESİ DUYDUM'

Tanık olarak dinlenen R.Ö., "Erman'ı üst kat komşum olmam sebebiyle simaen tanırım. Arada bir arkadaşlarıyla o dairede toplanırlardı. Olay tarihinde sadece yüksek bir müzik sesi vardı. Kavga sesi duymadım. Bir süre sonra 3 kez 'tak' sesi duydum. Silah sesi miydi bilmiyorum. Bundan sonra inleme sesini duydum. Daha sonra birinin 'Oğlum ne yaptın sen? Ambulansı ara' gibi şeyler söylediğini duydum" dedi.

BİR SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, Dursun Hakan A.'nın tahliyesine, diğer sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kocaeli'de misafirlikte ölen Tufan Korkmaz

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • Doğrucu Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    İçki bütün kötülüklerin anasıdır,cinayetlerin %85i, tecavüzlerin %50 si, kadına şiddetin %70i alkollüyken işleniyor.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabancayı satsaydı borcunu fazlasıyla öderdi kasten öldürmüştür
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Yakup Mil 1 yıl önce Şikayet Et
    Borcu olanın ödemesi lazım, borç alırken iyi ama öderken kimse yanaşmıyor. Bu insanlar yüzünden kimse kimseye borç vermeyecek
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    önceden planlanmış bir cinayet,tabanca hazır,ceza indirimi için alkolliüydük ne yaptığımızı bilmiyorduk demek için içki masasıda hazır,yok tabanca ateş almışmışda ondan vurulmuş.yahu akıl var fikir var,bu tabancalar kendiliğinden ateş aldımı niye kurşun duvara ,pencereye isabet etmiyorda hep insanın öldürücü yerine denk geliyor.silahı adama doğrultup basılmış tetiğe besbelli.
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Habere bak adam borçla tel alıyor borcunu kefile ödetiyor parayıda içkiye gömüyor. RESUL-İ EKREM ALEYHİSSELATU VESSELAM 1400 SENE ÖNCE BOŞUNA DEMEMİŞ ''İÇKİ BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR''
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.