Kocaeli

Kocaeli’de komşuların ihbarı bir dramı ortaya çıkardı! 6 kişi koruma altına alındı

16:38 15 Kasım 2022 17 Yorum Var
Kocaeli’de komşuların ihbarı bir dramı ortaya çıkardı! 6 kişi koruma altına alındı

Gölcük ilçesinde gelen ihbar üzerine bir eve giden polis ekipleri, karanlık odada hiç konuşmayan zihinsel engelli 23 yaşında bir kız, evladı, annesi, anneannesi ve iki kardeşiyle karşılaştı. Evde bulunan 6 kişi koruma altına alındı.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, 6 kişinin yaşadığı evde kalanların olmasına rağmen hiç kimsenin dışarıya çıkmamasından şüphelenen vatandaşlar ekiplere haber verdi. İhbar üzerine Kocaeli Valiliği, Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi Zabıtası ile temizlik işleri ekipleri ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

EKİPLER DRAMLA KARŞILAŞTI

Yeni Mahalle'de bulunan binan 5. katına giren ekipler dram ile karşılaştı. Evde kullanılmayan eşyaların arasında güçlükle ilerleyen ekipler, karanlık odada, koltuğun üstünde 23 yaşında kızı fark etti. Sorulan hiçbir soruya cevap vermeyen kızın zihinsel engelli olduğu, 2 yaşında da bir çocuğu olduğu öğrenildi.

VALİ YAVUZ TALİMAT VERDİ

Zabıta ve Gölcük Belediyesi ekipleri, evde bulunan gereksiz eşyaları tek tek çıkardı. Ailenin Gölcük Kaymakamlığı'ndan maddi yardım, çeşitli vakıflardan yiyecek yardımı, Gölcük Belediyesi'nden ise sosyal yardım aldığı, ancak psikolojik sıkıntılar yaşadığı öğrenildi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz hemen devreye girerek, ailenin evden alınması talimatını verdi. 

6 KİŞİ KORUMA ALTINA ALINDI

Evde yaşayan 80 yaşındaki Alzheimer hastası Hatice Y. huzurevine teslim edildi. Kızı 50 yaşındaki Ümit Y. ile, 3 çocuğu ve Ümit Y.'nin torunu da devlet korumasına alındı. Olayı anlatan apartman yöneticisi Eşref Görmüş, "80 yaşındaki Alzheimer hastası Hatice teyze, kızı Ümit, 3 torunu ve torununun 2 yaşındaki kızı yaşıyordu. Hatice teyzeyi huzur evine götürdüler. Ümit’in 2 oğlunu ve 2 yaşındaki torununu çocuk esirgeme kurumu aldı. Ümit hanımın 17 yaşındaki kızı zihinsel engelli, Evde çok fazla birikmiş eşya vardı ama çöp ev değildi" dedi.

YORUMLAR

17 Yorum Var
  • dersenell 1 yıl önce Şikayet Et
    Memlekette islami yaşam tarzının bittiğinin en net göstergesi, İslam diyarları nasıl gavur memleketi oldu.?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali Rıza bey bizzatihi farklı İlde muhtarlar ile irtibatlıyız inanın görevini yapan, maaşını hak eden, mahalledeki vatandaşın sıkıntılarını gidermek için çok az muhtarlarımız var malesef bencede Valilik ve Kaymakamlık tam manasıyla muhtarları denetlemek sorumluluğundadır buğün bir muhtar devlete YEDI-SEKİZ BİNLİRAYA mal oluyor yazık be.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu hangi çağda yaşıyoruz Kaymakamlığın, yardı eden vakıfların ve belediyenin haberi var ancak hiçbiri tam manasıyla görevini yapmamış bu nasıl insanlık ya bu gösteriyor ki böyle sıkıntıların sebebi komşuluk ahlakının, kültürünün ve geleneğimizin ortadan kalkmış olmasından kaynaklanıyor malesef böyle durumlarda kimsenin ne durumda olduğunun farkında değil Rabbim toplum olarak hal ve vaziyetimizi düzeltmeyi nasip eylesin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu muhtarlar her ay valiliğe bilgi vermesi gerekir sınırları içerisinde oturan konut sahipleri ziyaret edip, ihtiyaç sahibi insanları tespit edebilirler,yoksa al maaşı Yan gel yat bu maaş helal olmaz yetkilileri n dikkatine...
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhtar yan gelip yatmıyor. Bizim burda hem nabur işletiyor Hem Mütayitlik yapıyor. Muhtarlıkta vasıfsız eleman mevcut???
  • Sivas 58 1 yıl önce Şikayet Et
    Gariplerim... Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. İyi ki Türküm, iyi ki Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşıyım. Çok şükür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.