Kocaeli

Kocaeli’de akılalmaz vurgun! 3 gün çalıştıkları kasaptan 470 kilo et çaldılar

13:02 28 Aralık 2022 6 Yorum Var
Kocaeli’de akılalmaz vurgun! 3 gün çalıştıkları kasaptan 470 kilo et çaldılar

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşanan olayda Ş.P. ve E.P, 3 gün önce yevmiyeli çalışmak için girdikleri Hamdi Kaya'ya ait kasap dükkanından 470 kilo et çalarak başka bir kasaba sattı.

Körfez ilçesi Atalar Mahallesi Ata Caddesi’ndeki bir kasabın deposuna 25 Aralık günü saat 03.00 sıralarında giren hırsızlar, 70 bin lira değerinde 435 kilo et çaldı.

3 GÜN ÇALIŞTIKLARI DÜKKANDAN 470 KİLO ET ÇALDILAR

Sabah dükkanını açtığında etlerin çalındığı fark eden Hamdi Kaya, güvenlik kamerasından tespit ettiği, 3 gündür yanında yevmiyeli olarak çalışan Ş.P. ve E.P.’yi polise ihbar etti. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, şüphelilerin çaldıkları etleri aynı gece 04.00 sıralarında Gölcük ilçesindeki başka bir kasaba sattığını belirledi. Şüpheliler, polis tarafından gözaltına alındı. Ş.P. ve E.P., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kasap Hamdi Kaya, kendisine teslim edilen etleri hijyenik ortamdan çıktığı için imha etti.

'DEPONUN KAPISINI DEMİRLE KALDIRIP, ALTINDAN GİRMİŞLER'

Yaşadığı hırsızlık olayını anlatan kasap Hamdi Kaya, "Sabah 6 sıralarında dükkana geldiğimde, deponun kapısı açıktı. Kapağı yerden 1 metre kadar kaldırmışlar. Demirle kaldırıp, altından girmişler. İlk kaburgaları çalmışlar. Sonra yanlarında getirdikleri poşetlere antrikotları doldurmuşlar. 30- 35 kilo kadar hazır ciğer vardı. Onları almışlar. Bunları arabaya doldurup, direk Gölcük'teki bir kasaba götürmüşler. O vatandaş da bu etleri gece saat 04.00'te teslim almış. Bir gün sonra 'etler sana gelmiş' diye aradığımda, haberinin olmadığını söyledi. 'Nasıl haberin olmaz? Gece 04.00'te sen almışsın' dediğimde, bu sefer 'Gel etlerini al' dedi. Onun getirmesi gerektiğini söyledim. Fakat etler yerlere süründüğü için biz geri kabul etmedik" dedi. 

'BU ETLERİN PİYASA DEĞERİ 70 BİN TL CİVARINDA'

Yaklaşık 80 bin TL zararının olduğu söyleyen Kaya, "Toplamda 220 kilo kaburga, 200 kiloya yakın antrikot, 30-35 kilo ciğer, 20 kilo kuzu gerdanı almışlar. Bir numune ciğeri de doğramışlar. Sanırım ikinci kez gelmeyi planlamışlardı, ama gelemeden yakalandılar. Bu etlerin piyasa değeri aşağı yukarı 70 bin TL civarında. Kırdıkları kameralar da 9 bin TL tutuyor. Toplamda 80 bin TL'ye yakın bir zararımız var. Bu kişiler, daha önce gelip bizde yevmiye ile çalışan kişiler" diye konuştu. 

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    tüm suclar cezalar caydırıcı deyil 10 gün yatıcak cıkıcaklar adalet yokki
    Cevapla
  • Yasin hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Dayıcım kameralar okadar tutmaz, ben kamera takıyorum, şu kalitedeki bir kameranın toplam maliyeti taş çatlasın 2 bin tl, o da sistem olarak komple. Büyük geçmiş olsun, bundan sonra bilmediğin elemanı yanına alma.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hırsızlığın neden caydırıcı cezası yok, hesabını kim verecek?
    Cevapla
  • baybars 1 yıl önce Şikayet Et
    hırsızlık ne zamandan beri vurgun oldu hırsız hırsız
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu olay sadece bir örnek, artık insanlarımız helal haram aramaz olmuş. Para gelsin de nereden gelirse gelsin olmuş, şayet böyle devam ederse sonumuz pek de hayırlı olmayacak. Ahlaksızlık balını aldı gidiyor, haramın helali geçtiği bir dönemde yaşıyoruz. Allaha şükür müslümanız, müslüman olmasaydık nasıl bir toplum olurduk acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.