Kocaeli

Kocaeli Büyükşehir'e dip çamuru ödülü

12:09 07 Eylül 2023 11 Yorum Var
Kocaeli Büyükşehir'e dip çamuru ödülü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin dip çamuru projesi Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından "Sağlıklı Çevre" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

İzmit Körfezi’ni korumak için seferber olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri meyvelerini verirken, yapılan çalışmalar da ödüllendiriliyor. Havadan, karadan ve denizden Körfezi koruyan ve temizleyen Büyükşehir, İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamurunun Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertarafı projesi ile ödüle layık görüldü.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2023 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması'nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sağlıklı Çevre alanında birincilik ödülünü kazandı. “Sosyal Sorumluluk ve Sağlıklı Yaşam”, “Şehir Planlaması”, “Sağlıklı Çevre”, “İklim Dostu Şehir”, “Akıllı Şehir”, “Yenilikçilik”, “Sürdürülebilirlik Özel Ödülü” olmak üzere 7 ayrı kategoride yapılan yarışma başarılı ve sağlıklı şehir projelerinin üretilmesini özendirmek amacıyla düzenleniyor. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen yarışmaya 39 üye belediyenin 79 projeyle başvurdu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 3 proje ile yarışmaya katıldı.



“İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamurunun Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertarafı” projesi ile su ortamında var olan yaşamı canlandırmak, farklı türlerin yaşayabilmesine olanak sağlamak, denizden maksimum derecede faydalanılmasına zemin hazırlamak hedefleri güdülüyor. Proje, var olan benzerlerinin dışında, Türkiye’de uygulanan en geniş yüzölçümüne sahip, en yüksek bütçeli, en sürdürülebilir ve en çok su ekosistemini destekleyen deniz temizlik projesi olma özelliği taşıyor. Proje neticesinde deniz suyu kalitesi artacak, besin zincirindeki canlılara daha temiz besin aktarımı gerçekleşecek, su altındaki ekosistemin canlanması ve biyoçeşitliliğin zenginleşmesiyle daha temiz ve sürdürülebilir doğa imkanları oluşacak.

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • Torun 7 ay önce Şikayet Et
    Havamızı suyumuzu denizimizi kirletip para kazanan fabrikatör kodamanlarin Pisliğini de benim verdiğim vergilerle belediye temizleyecek
    Cevapla
  • hakan 7 ay önce Şikayet Et
    bence cok guzel bir calisma.korfeze hayat verecektir ama fabrikalar kontrol altinda mi?bir yandan temizleyip bir taraftanda kirletmeye devam edilmemeli.
    Cevapla
  • Hikaye 7 ay önce Şikayet Et
    Önce fabrika bacalarından çıkan zehirli gazları denetim altına alın, gripten çok kanser vakası var, insanları uyutuyorsunuz.
    Cevapla
  • Milli 7 ay önce Şikayet Et
    Bi bitmediniz. Onu söylenecek zamanda söyle. Biryapılanıda takder etseniz. Mutsuz kavim.
  • Ömer dadaş 7 ay önce Şikayet Et
    Bu çalışmadan ötürü Kocaeli belediyesini kutluyorum İzmir denizi pis kokularından sahilde oturulmuyor İstanbul'da Haliç kirliliği yine var oralarda bu çalışmalar yapılmiyor canli hayatı yok oldugundamı yapilacak
    Cevapla
  • Cevdet 7 ay önce Şikayet Et
    İçinde ağır metaller olan çamur nereye dökülüyor .Bir de ona bakın. Kocaeli'nin önceliği İzaydaş tır. Her yer çöp kokuyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.