Kocaeli

Acılı baba: Bir kavga için insan vurulur mu

16:57 07 Kasım 2023
Acılı baba: Bir kavga için insan vurulur mu

Kocaeli Kartepe'de aracıyla giderken tabancayla vurulan Ahmet Seçgin'in ölümüyle ilgili davada savcı, tutuklu sanık Adem Çobanoğlu'nun müebbet ve 2 yıl hapsini, Nedret Çobanoğlu'nun tahliyesini, tutuksuz sanık B.F.'nin ise beraatini istedi.

Seçgin ailesinin avukatı sanıkların birlikte hareket ederek tasarlamak suretiyle suçu işlediklerini belirtirken, baba İbrahim Seçgin de "4 ay önce kavga etmişler. Bir kavga için insan vurulur mu?” dedi.

Olay, 28 Temmuz 2021'de D-100 kara yolunun Kocaeli’nin Kartepe ilçesi Uzunçiftlik Mahallesi mevkisinde meydana geldi. İzmit yönünde giden Ahmet Seçgin'in kullandığı 41 DS 661 plakalı otomobile, yaklaşan başka otomobilden tabanca ile ateş açıldı. Başından vurulan Seçgin’in kontrolünden çıkan otomobil, yol kenarındaki istinat duvarına çarptı. Ahmet Seçgin hayatını kaybederken, olaya ilişkin başlatılan soruşturmada gözaltına alınan arkadaşları Adem Çobanoğlu ve Nedret Çobanoğlu tutuklandı, B.F. ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Olayda kullanılan tabanca da polis tarafından bulunup, dosyaya eklendi.

SAVCI, MÜTALAA VERDİ

Olaya ilişkin açılan davanın 6’ncı duruşması bugün Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanıklar Adem Çobanoğlu ve Nedret Çobanoğlu, öldürülen Ahmet Seçgin’in babası İbrahim Seçgin ve taraf avukatları hazır bulundu. Savcının mütalaasında tabancayı ateşleyen tutuklu sanık Adem Çobanoğlu hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet ve olayda kullanılan silahın ruhsatsız olması sebebiyle 2 yıla kadar hapis ile cezalandırılması, tutuklu sanık Nedret Çobanoğlu’nun ‘kasten öldürme’ suçundan beraati, ‘suçluyu kayırma’ suçundan ise tutuklu geçirdiği süre gözetilerek tahliyesi, sanık B.F. hakkında ise 'suçluyu kayırma' suçundan yeterli delil olmaması sebebiyle beraati talep edildi.

Mütalaa hakkında söz alan Seçgin ailesinin avukatı, tutuklu sanık Nedret Çobanoğlu hakkındaki mütalaayı kabul etmediklerini belirterek, sanıkların birlikte hareket ederek tasarlamak suretiyle suçu işlediklerini söyledi.

Öldürülen Ahmet Seçgin’in babası İbrahim Seçgin ise “Her 2 sanığın da oğlumu öldürmelerinden kaynaklı cezalandırılmalarını talep ediyorum. Nedret isimli sanık oğlumun yerini söyleyip diğer sanıkla birlikte hareket eden ve oğlumu diğer sanığın kucağına atan kişidir. Oğlum, ‘benim düşmanlarım var, arabasız çıkamam’ diye annesine söylemiştir. Bana böyle bir şey söylemedi, olaydan sonra eşim bana anlattı. Kavga olayından da haberim yok. 4 ay önce kavga etmişler. Bir kavga için insan vurulur mu?” dedi.

‘BÖYLE BİR ŞEYE SEBEP OLMAK İSTEMEZDİM’

Tutuklu sanık Adem Çobanoğlu ise “Kasti bir şey yapmadım. Böyle olsun istemezdim, pişmanım. Ben Nedret’i almadan önce sanayide Ahmet’in aracına benzer bir araç gördüm ancak plakasını tam olarak göremedim. Aracın yanına gitmedim, Ahmet’i de görmedim. Sonrasında devam edip Nedret’i aradım. Pişmanım böyle bir şeye sebep olmak istemezdim” dedi.

Diğer tutuklu sanık Nedret Çobanoğlu ise Ahmet Seçgin ile husumetlerinin bulunmadığını, Adem ile aralarında geçen olaydan haberinin olmadığını söyledi. Nedret Çobanoğlu, “Olaydan sonra Adem husumetten bahsetti. Ben sağlık sorunlarım nedeniyle işten ayrıldım. Adem’in aracındayken böyle bir olay geçeceğini bilseydim inmek isterdim ancak buna fırsatım olmadı. Ben Ahmet’in yerini görerek Adem’e söylemedim. İkisi de benim arkadaşım. Olaydan sonra son paramı alkole verdiğim için ve olayın şaşkınlığı ile Adem’in yanından ayrılamadım. Evlilik hazırlığı sürecinde kız arkadaşıma vermiş olduğum bir söz vardı. Bunu da yerine getirebilmem için tahliyemi ve beraatimi isterim” dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.