Konya

Konya savunma sanayi yatırımlarına da öncü olacak

17:01 21 Ağustos 2015
Konya savunma sanayi yatırımlarına da öncü olacak

 AK Parti Konya milletvekili Ziya Altunyaldız, bundan önceki çalışma alanı olan Gümrük ve Ticaret Müsteşarlığı dönemindeki mesai arkadaşı Düzce milletvekili Dr. Faruk Özlü ile bir araya geldi.

Altunyaldız, seçimlerinden önce Savunma Sanayi Müşteşar Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Faruk Özlü ile Konya Organize Sanayi bölgesindeki fabrikaları gezdi. Altunyaldız ve Özlü, yaptıkları incemeler sonrasında, yakın bir gelecekte savunma sanayinin önemli aktörleri durumunda olan Konyalı firmalar için stratejik yol haritasını gözden geçirdi.

Savunma Sanayi için üretim yapan önemli firmaların bazılarının Konya’da faaliyet gösterdiğini ifade eden Altunyaldız, şunları kaydetti:

"Bu firmaların önümüzdeki dönem içinde daha geniş çaplı yatırımlara gireceği sıkça konuşuluyor. Öyleki Türkiye'nin kendi tasarımı ilk tankı ALTAY'ın güç grubunu oluşturan 'motor-transmisyon ve sağutma sisteminin tasarım ve üretimini gerçekleştirecek olan firmanın üretim tesisleri Konya'da bulunuyor. Diğer taraftan, mevcut Leopard ve M60 tanklarına krank milleri üretebilen firmalarımız mevcut. Füze parçaları imal eden döküm fabrikası başka bir konseptinde tank soğutma fanları üretimi yapıyor. Bundan başka savunma sanayi tedarikçisi durumunda olan hidrolik vinç üretim ve bakımı yapan başka bir imalat sanayi firmamız da önümüzdeki dönemde çok büyük bir yatırım hamlesi için yoğun bir Ar-ge çalışmasına girişmiş vaziyette. Bunların yanında, savunma sanayine tedarik sağlayan pek çok Konyalı firmamızda, üretim, tedarik ve ihracat çalışmalarını artırarak sürdürüyorlar.

Konyamızda savunma sanayi için halihazırda var olan ekosistemin ve oluşan doğal kümelenme olgusunun da verdiği güç ve ivme ile savunma sanayi firmalarımızın bugün için eriştiği tedarik eşiği ve ihracattaki Türkiye 5'inciliği sıralaması artan hızla yükselmeye devam edecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.