Konya

Iraklı Türkmen öğrenciler Konya'da

12:43 24 Ağustos 2015
Iraklı Türkmen öğrenciler Konya'da

Irak'ın Türkmenli bölgesinde yaşayan öğrenciler, Türkmeneli Dernekleri Federasyonu'nun başlattığı "Türkmeneli Eğitimine Destek Projesi" kapsamında Konya'ya geldi.

Kerkük ve Musul'da yaşayan ve üniversiteyi kazanan 25 öğrenci, proje kapsamında Konya'da Vali Muammer Erol'u ziyaret etti.

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Aydın Beyatlı, burada yaptığı açıklamada, Irak'ın Türkmeneli bölgesinde eğitim faaliyetlerinin zor şartlar altında sürdüğünü aktardı.

Kerkük'te, Türkmenlerin okulunda eğitim gören 150 öğrencinin bu yıl mezun olduğunu aktaran Beyatlı, bu öğrencilerden 25'ini ödüllendirilmek üzere Türkiye'ye getirdiklerini bildirdi.

Beyatlı, Türkmen okullarının başarılı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu okullarda okuyan öğrencilerimize örnek olsun diye başarılı kardeşlerimizi Türkiye'de ağırlayacağız. Konya'daki ilk program sayın Valimizi ziyaretle başladı. Burada öğrencimize, sosyo kültürel değerlerimizi göstereceğiz. Tarihi ve turistik yerleri gezdireceğiz. Güzel bir program olacak. Irak'ta okumak değil yaşamak bile çok zor. Bu kardeşlerimiz her türlü tehlike ve tehdide aldırış etmeden eğitimlerine devam ediyorlar. Bu program hem ödül hem de moral olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.