Konya

Milli maçın ardından

22:47 06 Eylül 2015
Milli maçın ardından

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Başkan Vekili Ali Dürüst, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Hollanda'yı 3-0 yendikleri maça ilişkin, "Önümüzdeki senenin takımını kurmaya çalışıyoruz. Orta sahada üç 19-20 yaşlarında oyuncumuz var. Hollanda gibi bir devin önünde oyuncular, hem teknik hem de taktik olarak her şeyi uyguladılar. Gol de geldi, mutluyuz" dedi.

Dürüst, maç sonu gazetecilere yaptığı açıklamada, alınan galibiyetle büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Milli takıma yönelik eleştirilerde, kurumsal kimliğine zarar verilmemesi gerektiğini ifade eden Dürüst, milli takımın herkesin olduğunu, Letonya maçında güzel oyun sergilenmesine karşın sonucun gelmediğini, Hollanda maçında ise güzel oyunun skorla taçlandığını vurguladı. 

Dürüst, bir gazetecinin seyirci desteğine ilişkin sorusu üzerine, "Taraftarı Türkiye'ye dağıtmak lazım. Taraftarın bir takımı vardır. Bu sağlıklı bir şeydir ama milli takıma geldiğimiz vakit kulüp tutar gibi milli takımı tutmak lazım. Burada Konya seyircisi örnek oldu. İnşallah diğer büyük şehirlerde de bu örnek olur. Milli takıma kırmızı-beyaz giyerek destek oluruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.