Konya

Konya Ansiklopedisi kültür hayatına kazandırıldı

12:31 20 Ekim 2015
Konya Ansiklopedisi kültür hayatına kazandırıldı

 Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Konya Ansiklopedisi’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Konya Ansiklopedisi Yayın ve Danışma Kurulu üyeleri, akademisyenler, yazarlar ve basın mensuplarının katıldığı programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Şehir Ansiklopedisi’nin Konya tarihini, Konya kültürünü anlatan bir eser olarak ortaya çıkmasının önemine dikkati çekti.

Konya adına çok önemli bir hizmete, Türkiye adına da çok önemli bir öncülüğe imza atıldığını belirten Akyürek, şunları kaydetti:

"Konya Ansiklopedisi’nin yayın hayatına başlamasıyla birçok şehirden bunun nasıl planlandığını, nasıl yapıldığını, nasıl üretilmekte olduğunu görmek için Konya’ya gelenler oldu. Yayın kurulumuzu, yazı heyetimizi ziyaret edenler oldu ve örnek alarak çalışmalara başlayan şehirler oldu. Bu da şehrimiz adına bir öncülük görevini yerine getirmek anlamını taşımaktadır. Şu ana kadar 400’e yakın yayınla bir Belediye Yayın Külliyatı oluşturduk. Ayrıca Hazreti Mevlana’nın Mesnevisi’ni de 24 yabancı dile çevirip basımını yaparak dünya insanlarının büyük bir kısmının okumasını sağladık. Hedefimiz; 50 dile ulaşarak dünya nüfusunun yüzde 90’ının okumasını sağlamak. Konya Ansiklopedisi 2010 yılında Mehmet Ali Uz öncülüğünde akademisyenler ve yazarların planlamasıyla yazılmaya başlandı. Sonra ciltler halinde yayınlandı. Emeği geçen hocalarımıza şükranlarımı arz ediyorum."

Konya Ansiklopedisi Yayın Kurulu Başkanı Mehmet Ali Uz, Konya Ansiklopedisi çalışmaları sırasında çok büyük güzelliklere imza attıklarını, yeni keşifler ortaya çıkardıklarını vurguladı.

Çalışmaları sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yardımcı olduğunu belirten M. Ali Uz, Başkan Akyürek’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Uz, Yayın ve Danışma Kurulu üyeleri, akademisyenler ve yazarlara plaket takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.