Konya

Katanersiz tramvaylar Konya'da

14:12 20 Ekim 2015
Katanersiz tramvaylar Konya'da

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı ve katanersiz tramvayların tanıtımını gerçekleştirdi. 

Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, milletvekili adayı Ahmet Sorgun ve belediye yöneticileriyle birlikte Kayalıpark Tramvay Durağı’nda tramvaya binerek yolculuk yaptı.

Alaaddin-Adliye hattının dünyadaki en ileri sistem olduğunu ve katanersiz olarak çalıştığını ifade eden Akyürek, katanersiz tramvayların Türkiye'de bir ilk olduğunu, Alaaddin’den Mevlana Kültür Merkezi’ne kadar olan tarihi bölgede görüntüyü bozmamak için hiç direk ve tel kullanılmadığını vurguladı.

Akyürek, tramvayların, yaşlıların da rahatlıkla binebilecekleri şekilde yüzde 100 alçak tabanlı, engelli dostu olduğunu belirterek, "Çok yeni bir uygulama ve türünün son örneği. Dedelerimizin, ninelerimizin gezmek için tramvaya bindiklerini görüyorum. Bu da beni mutlu ediyor" dedi. 

Vatandaşlarla da sohbet eden Akyürek sözlerine şu şekilde devam etti:

"Ay sonuna kadar Alaaddin-Adliye hattındaki seferlerimiz ücretsiz olarak devam edecek. Önümüzdeki süreçte Alaaddin-Mevlana arasındaki trafiği azaltacak projelerimiz var. Bazı toplu ulaşım araçlarını o bölgeden çekeceğiz. Kayalı Park Bölgesi'ne özellikle durak koyduk ki Selçuklu'dan gelenler Bedesten ve Kapu Camii Civarı'nda alışveriş yapabilsinler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ahmet Sorgun ise Konya’da ve ülkemizde büyük projelerin hizmete girdiğini belirterek, modern raylı sistem hattının Konya'ya hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir de Konya'nın belediyecilikte destan yazan bir şehir olduğunu, teknolojiyi yakından takip ederek uyguladığını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.