Konya

"Yalnız Değilsiniz, Türkiye'nin En Büyük Ailesi Projesi"

15:46 20 Ekim 2015
"Yalnız Değilsiniz, Türkiye'nin En Büyük Ailesi Projesi"

Proje kapsamında Konya'daki şehit çocuklarına tablet ve dizüstü bilgisayar hediye edildi

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan ve finansmanını Halk Bankasının üstlendiği "Yalnız Değilsiniz, Türkiye'nin En Büyük Ailesi Projesi" kapsamında Konya'daki şehit çocuklarına tablet ve dizüstü bilgisayar dağıtıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İzzet Güneş, bir restoranda düzenlenen programda, şehitliğin ölümlerin en güzeli olduğunu söyledi.

Her canlının bir gün ölümü tadacağını ifade eden Güneş, "Şehitlik mertebesinde ölmek tabii ki hepimize nasip olmuyor. Cennetteki mertebelerin en yücesi de şehitlik ve şehitlerimizin bizlere emaneti olan gençler" dedi.

Halk Bankası Konya Bölge Koordinatörü Ahmet Dinçel de Türkiye'de barışın tesis edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Dayanışma ve kardeşlik duygularına katkıda bulunmak amacıyla böyle organizasyonda yer aldıklarını vurgulayan Dinçel, şöyle konuştu:

"Şehitlerimizin yakınlarıyla bir arada bulunmak, yanlarında olmak amacıyla burada toplandık. Ülke olarak hepimizi derinden etkileyen bu zor günlerde milli birlik ve beraberlik duygumuzu hedef alan hain saldırılara karşı el ele vermemiz ve dayanışma içinde bulunmamız büyük önem taşımaktadır. Bizler de Halkbank ailesi olarak çok sevgili evlatlarımıza sunacağımız hediyelerin eğitim hayatlarına çok küçük de olsa bir katkı sağlamasını temenni ediyoruz."

Konuşmaların ardından Konya Valisi Muammer Erol ve protokol üyeleri, 0-16 yaş grubundaki şehit çocuklarına 24 tablet, 17-22 yaş grubundakilere de 24 dizüstü bilgisayar hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.