Konya

"Suriyelilerin Eğitimi ve Sosyal Terapisi" protokolü

16:40 26 Ekim 2015
"Suriyelilerin Eğitimi ve Sosyal Terapisi" protokolü

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Kızılay Genel Müdürlüğü arasında "Suriyelilerin Eğitimi ve Sosyal Terapisi" konusunda protokol imzalandı

 Konya Büyükşehir Belediyesi ile Kızılay Genel Müdürlüğü arasında "Suriyelilerin Eğitimi ve Sosyal Terapisi" konusunda protokol imzalandı.

 Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'ndeki imza töreninde, iki önemli kuruluşun Suriyeliler başlığı altındaki işbirliğinin son derece önemli olduğunu kaydederek, ilk olan bu çalışmanın örnek olmasını diledi.

Sosyal yardım, eğitim, maddi ihtiyaçların karşılanması ve mesleki beceri kazandırılması konularında KOMEK'in çalışmalar yaptığını hatırlatan Erol, Kızılay'ın KOMEK ile işbirliği yapmasının hizmete ihtiyacı olanlara en yakın yerlerde hizmetin verilebilmesinin önünü açacağını vurguladı.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Suriyelilere yönelik meslek edindirme kursları düzenlenmesi, çocukların eğitimi ve rehabilitasyonu konusunda Konya'da güzel çalışmalar yapıldığını belirtti.

Kızılay-KOMEK işbirliğiyle Suriyelilerin genel ve mesleki kurslar açarak, çağa uygun meslek edinmelerini sağlamak için çalışmaların devam edeceğini ifade eden Akyürek, "Protokol, Suriyeli misafirlerin Türkiye'de toplum uyumuna, toplumsal barışa katkı sağlayacak faaliyetler geliştirerek, sosyal ve kültürel amaçlı etkinliklere yer vermeyi amaçlamaktadır. Protokolün hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, konuya insani çerçevede yaklaştıkları için Konya Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür ederek, Toplum Merkezleri konseptiyle Suriyelilere kaldıkları süre içinde hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.