Konya

Meram Gençlik Meclisi'nden aşure ikramı

15:27 27 Ekim 2015
Meram Gençlik Meclisi'nden aşure ikramı

 Meram Gençlik Meclisi Üyeleri, Necmettin Erbakan Üniversitesi Kampüsü ile Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde aşure ikramında bulundu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen programda, Aşure geleneğinin toplumumuzda çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Öğrencilere karanfil hediye eden Toru, "Kaynağını milli ve manevi değerlerimizden alan bu tür gelenekler, toplum olarak bizleri ayakta tutan, geleceğe daha güçlü bir şekilde taşıması açısından önemlidir. Üniversitelerde aşure ikramında bulunan Meram Gençlik Meclisi Üyelerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Aşure ikramının muharrem ayı boyunca farklı üniversitelerde devam edeceğini belirten Meram Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Yolcu, "Bugün Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde aşure ikramında bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde de farklı üniversitelerde bu geleneği yaşatmaya devam edeceğiz. Aşure ikramında bulunurken bir yandan da Gençlik Meclisimizin faaliyetlerini anlatarak ailemize yeni üyeler kaydediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.