Konya

KOSKİ 4 ilçede daha su sorununu çözdü

10:55 06 Kasım 2015
KOSKİ 4 ilçede daha su sorununu çözdü

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü suyu yetersiz olan Akşehir, Çumra, Yunak ve Karatay ilçelerine bağlı mahallelerde çalışmalar yaptı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı konuşmada, Yunak ilçesi merkez mahallelerinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı 3 sondaj kuyusunun yetersiz kalması nedeniyle ilçeye yeterli ve sürekli içme suyu temini için 1 sondaj kuyusu açıldığını söyledi.

Akşehir'e bağlı Ortaca Mahallesi’nin eski sondaj kuyusunda göçme olduğu ve suyun bulanık aktığı tespit edilince mahallenin su sorununun çözüme bağlandığını belirten Akyürek, "Ortaca Mahallesi’nde eski sondaj kuyusunun yanına 1 sondaj kuyusu daha açıldı. 252 metre gerçekleştirilen sondajdan temin edilen 7,5 litre/saniye suyun mevcut biriktirme deposuna terfi edilerek depodan da hidrofor sistemi ile dağıtımı yapılacak" diye konuştu.

Karatay ilçesi Yağlıbayat Mahallesi’nin içme suyunun sert olduğu şikayeti üzerine yeni kaynak araştırması yapılarak Kızılburun mevkiinde sondaj çalışması yapıldığını aktaran Akyürek, şunları kaydetti:

"Mahalleye sağlıklı su temini maksadıyla 200 metre derinliğinde sondaj kuyusu açıldı. Temin edilen 22 litre/saniye su Yağlıbayat Mahallesi’nin deposuna verilerek, civar mahallelere de dağıtımı yapılacak. İçme suyu ihtiyacını 1 sondaj kuyusundan sağlayan Çumra ilçesi Apa Mahallesi’nin yaz aylarında kullanımın yoğunluğundan yaşadığı sıkıntı da yeni bir sondaj kuyusu yapılarak çözüldü. 100 metre derinliğinde açılan sondaj kuyusundan temin edilecek su mevcut gömme depoya terfi edilerek, şebeke ile dağıtımı yapılacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.