Konya

SÜ projelerine TÜBİTAK onayı

13:21 09 Kasım 2015
SÜ projelerine TÜBİTAK onayı

 Selçuk Üniversitesi'nin (SÜ) "Nanoteknoloji Araştırmaları" ile "Aygıt Fiziği ve Yarı İletken Teknolojileri" projeleri, TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

SÜ İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ersöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜBİTAK tarafından üniversitelerin araştırma ve geliştirme potansiyelinin arttırılmasına yönelik destek programında yer alan "Üniversitelerde Ar-Ge Strateji Belgesi Hazırlatılması ve Uygulatılması" başlıklı çağrı kapsamında yaptıkları başvurunun onaylandığını ifade etti.

Program kapsamında, Selçuk Üniversitesinin, TÜBİTAK'ın diğer büyük ölçekli projelerine başvuru yapma imkanının sağlandığını aktaran Ersöz, "Bu programın amacı, ülkemizde üniversitelerin belirli alanlarda yetkinleştirilmesi ve üniversitelerin akademik düzeyleri, bilimsel çalışmaları ve altyapı olanaklarını dikkate alarak, Türkiye'de ilk beşe girilebileceği öngörülen en fazla beş alan belirlenmesi ve bu alanlarda Ar-Ge faaliyetlerini kapsayacak 'Ar-Ge Strateji Belgesi' hazırlanması ve uygulamaya geçmesini sağlamaktır. Bu sayede üniversitemizin hem Nanoteknoloji Araştırmaları hem de Aygıt Fiziği ve Yarı İletken Teknolojileri alanlarında yetkin bir üniversite olacağına inanıyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.