Konya

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı

10:46 10 Kasım 2015
Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı

Konya Valisi Erol, mesaj yayımladı

Konya Valisi Muammer Erol, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77'nci yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Erol, mesajında, Atatürk'ün çöken bir imparatorluğun küllerinden yepyeni bir devlet oluşturmuş, siyasi ve askeri dehası, devlet adamlığı, fikirleri, başarıları ve düşünceleriyle tarihe geçen bir lider olduğunu kaydetti.

Türk milletinin refahı ve mutluluğu için sürekli yeniyi ve mükemmeli arayan anlayışı, çağın ruhunu ortaya koyan doğru, gerçekçi ve bilimsel yaklaşımları, evrensel fikirleri, meşruiyetçi çizgisi, insani değerlere ve özgürlüğe olan bağlılığının, Atatürk'ü dönemin diğer liderlerinden ayırmakta olduğunu belirten Erol, şunları kaydetti:

"Atatürk’ün milletimize önderlik ederek yürüttüğü kurtuluş mücadelesi, hür ve müstakil yaşama kararlılığındaki Türk milletini aydınlık yarınlara kavuşturan büyük bir mücadeledir. Onun öncülüğünde Cumhuriyet döneminde hayata geçirilen inkılap ve reformlar, demokratik, modern, hür ve müreffeh Türkiye'nin temellerini atarak büyük bir dönüşüm ve modernleşme sürecini başlatmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin büyüklüğünü, gücünü, öz güvenini, tarihteki ve uygarlığın gelişme sürecindeki rolünü gösteren en önemli eserdir. 77 yıl önce aramızdan ayrılmış olsa da biliyoruz ki Atatürk, büyük Türk milletinin gönlündedir. Bu büyük millet, onu ebediyete kadar kalbinde, gönlünde yaşatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Yüce Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.