Konya

SEDEP'ten ilkokul öğrencilerine fotoğrafçılık eğitimi

13:30 16 Kasım 2015
SEDEP'ten ilkokul öğrencilerine fotoğrafçılık eğitimi

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi, Kasım ayında "saygı" değeri ile devam ediyor

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) Kasım ayında "saygı" değeri ile devam ediyor. Proje kapsamında ilkokul öğrencilerine "Unutulmayan Kareler" isimli fotoğraf eğitimi veriliyor.

Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliği ile yürütülen SEDEP, her ay farklı bir değer ile öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

Proje kapsamında kültürel değerler ile fotoğraf kültürünün birlikte işlendiği bir çalışma yürüttüklerini ifade eden fotoğraf sanatçısı Emel Sezer, şunları kaydetti:

"Unutulmayan Kareler etkinliğimiz ile çocuklarımıza fotoğrafçılığın ilk adımını olan düşünmeyi, farklı bakış açıları ile bakmayı öğretmeye çalışıyoruz.  İlk gün çalıştıklarımızı görsel ve deneysel olarak izlediklerimizi ikinci günde de sahada uygulamaya çalışıyoruz. İlkokul seviyesinde hobi ile başlayan bu çalışmalar inşallah ileriki yaşlarda profesyonel çalışmalar haline gelecektir. Bu projede emek veren başta Selçuklu Belediyesi olmak üzere tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum."

Fotoğraf sanatı ile kültürel değerlerin ortaya çıkarılmasını amaçlayan etkinlik ile öğrencilerin fotoğrafa olan ilgilerini arttırılması ve saygı değeri kapsamında tarihi ve kültürel değerlere sahip Sille’nin ve Tropikal Kelebek Bahçesi’nin güzelliklerinin fotoğraf karelerine yansıtılması amaçlanıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.