Konya

Seydişehir ve Karapınar’ın su sıkıntısı giderildi

15:41 16 Kasım 2015
Seydişehir ve Karapınar’ın su sıkıntısı giderildi

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalar kapsamında Seydişehir ve Karapınar merkez mahallelerinde içme ve kullanma suyu temini çalışmalarını tamamlandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, Karapınar ilçesi merkez mahallelerinin içme ve kullanma suyunu ilçe sınırlarında bulunan 5 farklı sondaj kuyusundan karşıladıklarını söyledi.

Arsenik parametresinin yüksek olması nedeniyle 3 adet sondaj kuyusunda suların kimyasal olarak içilemez halde olduğunu ifade eden Akyürek, "Bu yüzden ilçenin içme ve kullanma suyu yetersizliğinin giderilmesine yönelik çalışma yaptık" dedi.

Seydişehir ilçe merkezinde de içme ve kullanma su ihtiyacını giderdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, şunları kaydetti:

"İçme suyunu 9 adet sondaj kuyusundan ve Kuğulu mevkiinde bulunan kaynaktan karşılıyordu. İlçenin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için Çaltepe Mevkisi'nde bulunan sondaj kuyusu yenilendi ve İçeri Kışlak mevkiine 2 adet yeni sondaj kuyusu açıldı. İçme suyu özellikle yaz aylarında yetersiz olan Seydişehir ilçemizin merkez mahallelerine yeterli ve sürekli içme suyu temini için 3 adet sondaj kuyusu açıldı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.