Konya

KOP'tan bölge tarımına 794 bin liralık hibe

11:38 17 Kasım 2015
KOP'tan bölge tarımına 794 bin liralık hibe

KOP Bölge Kalkınma İdaresi, TEYAP kapsamında 14 projeye 794 bin 506 liralık hibe desteği veriyor

 Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi, Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (TEYAP) kapsamında bu yıl 14 projeye toplam 794 bin 506 liralık hibe desteği sağlıyor.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, hibe desteği kazanan projelerin imza töreninde yaptığı konuşmada, KOP Eylem Planında yer alan KOP TEYAP Mali Destek Programı kapsamında 1 Haziran-24 Temmuz tarihlerinde bitkisel üretimde toprak ve su kaynaklarının etkin kullanımının sağlanmasına yönelik 26 projeden 14'ünün hibe desteği almaya hak kazandığını söyledi.

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerinde uygulanacak projelerle bölge çiftçilerinin toprak ve su konularında bilinçlendirileceğini belirten Bostancı, KOP TEYAP Mali Destek Programı kapsamındaki projelerle, bölgenin su tasarrufu için doğrudan veya dolaylı faaliyetlerin çiftçi nezdinde kullanımının yaygınlaştırılması için ilk adımın atıldığını bildirdi.

Bostancı, desteklenecek projeler sayesinde 10. Kalkınma Planı ve KOP Eylem Planı'nda yer alan "Öncelikli Dönüşüm Programları" kapsamındaki tarımda su kullanımının etkinleştirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.