Konya

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan:

16:34 29 Kasım 2015
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan:

"Dijital bir bakanlık olma yolunda inşallah son noktayı mayıs, haziran gibi koymuş olacağız. Bu da kamunun dışındaki kuruluşlar açısından önemli bir çalışma"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, dijital bir bakanlık olma yolunda son noktayı mayıs, haziran ayı gibi koymuş olacaklarını belirterek, "Bu da kamunun dışındaki kuruluşlar açısından önemli bir çalışma" dedi.

Konya'ya gelen Aslan, Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü'yü ziyaret etti. Ardından odanın konferans salonunda sanayicilerle buluşan Aslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında çalışanların, çoğu şeyi birlikte planlayıp, birlikte hareket ettiğini söyledi. 

Bakanlık olarak Ar-Ge merkezlerinde önemli yol katettiklerini belirten Aslan, şu anda ülke genelindeki merkez sayısının 220'yi geçtiğini ifade etti.

Aslan, KSO'nun öncülüğünde Konya'ya kazandırılan Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesinin (TGB), 64. Hükümet Programı'nda yer alan öncü Türkiye kavramına yakışacak bir çalışma olduğunu vurguladı.

Kendi bakanlıkları ve bakanlığa bağlı kurumların tamamıyla ilgili tüm mevzuatları sadeleştirmek için çalışmalar yaptığını anlatan Aslan, şunları kaydetti:

"Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Bakanımız Fikri Işık, mevzuatın sadeleştirilmesi ve bürokrasinin azaltılmasını çok önemsiyor. Bakanlık olarak bu yılın sonunda en geç haziran ayında dışarıdan dosyaları hazırlayıp gönderilen bütün başvurular artık online sisteme geçiyor. Sizden bin 300 civarında belge istiyorduk. Artık bakanlık merkez birimleri, TÜBİTAK ve TSE gibi bütün kurumlara baktığınızda bin 300 belgenin neredeyse yüzde 90'ını istemiyoruz. Dedik ki: Müracaatlarla uğraşmayalım, dostlarımız, arkadaşlarımız bize sadece çay içmeye gelsin. Dolayısıyla dijital bir bakanlık olma yolunda inşallah son noktayı mayıs, haziran gibi koymuş olacağız. Bu da kamunun dışındaki kuruluşlar açısından önemli bir çalışma."

KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Aslan'a altın sikke işlemeli tablo hediye etti. 

Toplantıya, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Konya Sanayi Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve üniversite rektörleriyle sanayiciler katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.