Konya

"Irak'ın Türkiye'den gelecek ürünlere ihtiyacı var"

11:54 07 Aralık 2015
"Irak'ın Türkiye'den gelecek ürünlere ihtiyacı var"

Irak Ticaret Müsteşarı Alanı, Konyalı sanayicilere Irak pazarını anlattı

 Irak Ticaret Müsteşarı Raad Kashi Alanı ve beraberindeki heyet, Konyalı sanayicilere Irak pazarını anlattı. 

Konya Sanayi Odası (KSO) Meclis Başkanı Tahir Şahin, Konya Sanayi Odası'nda düzenlenen programda, Irak'ın Konya ve Türkiye için önemli bir ihracat pazarı olduğunu ve bu ülkenin Türkiye'den gelecek pek çok ürüne ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Şahin, Irak'ın; Konya'nın ve Türkiye'nin önemli ihracat merkezleri arasında bulunduğunu vurgulayarak, "Irak, Konya'nın ihracatında birinci sırayı alıyor. Konya, bu yılın ocak-kasım döneminde bizim için önemli bir pazar olan Irak'a 172 milyon 346 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Ayrıca, bizim Irak ile birçok noktada da benzer yönlerimiz var. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Irak Ticaret Müsteşarı Raad Kashi Alanı da Konyalı sanayicilere, Irak pazarı ile ilgili bilgi verdi.

İhracatın artması için iş birliklerinin önemli olduğunu vurgulayan Alanı, "Başta demir çelik, elbise, inşaat, sağlık ve sıhhi üniteler olmak üzere hemen hemen birçok ürüne ihtiyacımız var. Bizde hammadde var, sizlerde de hem gelişmiş sanayi hem kaliteli ürünler hem de bilgi ve tecrübe bulunuyor. Diğer komşu ülkelerde bu özellikler bulunmuyor. O yüzden Irak'ın Türkiye'den gelecek ürünlere ihtiyacı var" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.