Konya

Dedemlililer "Pilav Günü"nde bir araya geldi

13:29 21 Aralık 2015
Dedemlililer "Pilav Günü"nde bir araya geldi

 Dedemli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 3. Geleneksel Pilav Günü etkinliği, Alanya'nın Avsallar Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Mehmet Öcalan, Hadim'in Dedemli Mahallesi'nden çok sayıda vatandaşın da katılımıyla bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, dernek olarak çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ettiklerini söyledi.

Bu tür etkinliklerle, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı arttırmanın yanında gurbetteki hemşehrileri buluşturmayı hedeflediklerini belirten Öcalan, "Asıl amacımız ise kültürümüzü korumak olmalıdır. Bizim kültürümüzde dostluk, dayanışma, kardeşlik, edep, ahlak ve muhabbet var. Derneğimize üye olmanın önemli olduğu kadar, üyelerin ve halkın derneğe sahip çıkması da önemlidir" diye konuştu.

Etkinliğe, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Alanya Belediye Başkan Vekili Zihni Asiltürk, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, AK Parti Hadim İlçe Başkanı Saffet Duran, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.