Konya

Tarımsal destek başvuruları için son gün 31 Aralık

13:36 23 Aralık 2015
Tarımsal destek başvuruları için son gün 31 Aralık

 Konya genelinde bölgeler arası gelişmişlik farkının giderilmesi için 2016 yılı tarımsal destek başvuruları 31 Aralık'a kadar süreceği belirtildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Yeni Büyükşehir Yasası" ile Konya genelinde bölgeler arası gelişmişlik farkının giderilmesi ve kırsal alanlarda yaşayanlara yönelik fide ve fidan desteklemesinin devam edeceğini söyledi.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 2015'te 22 milyon liralık küçük ölçekli sulama projesi yatırımı gerçekleştirdiğini hatırlatan Akyürek bunun yanı sıra, çiftçiye 10 milyon liralık fidan ve fide desteğiyle, bağ aparatı tahsis edildiğini, bu yöndeki desteklerin 2016 yılında da artarak devam edeceğini açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla 2016 yılında verilecek fidan ve fide destekleri için başvuruların 31 Aralık tarihine kadar devam edeceğini belirten Akyürek, başvuru dilekçelerinin www.konya.bel.tr adresinden temin edilebildiğini aktardı.

Konya genelinde bu sene içinde 4 bin 788 çiftçiye, 10 milyon 170 bin adet çilek fidesi, 155 ton malç naylonu, 164 bin adet elma, kiraz, asma fidanı ve 676 bin dekar alanda yüksek sistem bağ aparatı dağıtımı yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında da yüzde 75 destekli yarı bodur elma, yarı bodur kiraz, klasik kiraz, asma çubuğu, çilek fidesi ve malç naylonu, bağda yüksek telli terbiye sistemi, erik ile vişne ve fidan desteği verecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.