Konya

Şeb-i Arus'un ardından

15:57 23 Aralık 2015
Şeb-i Arus'un ardından

 Konya Büyükşehir Belediyesi Tahir Akyürek, "Cumhurbaşkanımızın Şeb- Arus Töreni'nde işaret ettiği gibi, tanıtım metinlerimiz de 'Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri' yazıyor, bu resmi isme 'Anlama' kelimesini de eklememiz gerekiyor" dedi.

"Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri"nin ardından, şehrin üst düzey mülki amir ve yöneticileri törenlere yönelik değerlendirilme toplantısında bir araya geldi.

Konya Novotel'de düzenlenen toplantıya Vali Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Musa Özcan, Hazreti Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu olan Esin Çelebi ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Konya Valisi Muammer Erol, her yıl olduğu gibi bu yılda törenleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Şeb-i Arus Törenleri'ne bu sene de 'Bismillah' ile başladık ve 'aşıkların niyazı kabul ola' duasıyla da bitirdik. Tören öncesinde yapmayı planladığımız etkinliklerin hepsini noksansız bir şekilde ikmal ettik. Katılımcılarımız müstefit olmuşlardır.  Programı hazırlayan ve gerçekleştirenler de o programların feyzinden istifade etmişlerdir."

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek de, "Cumhurbaşkanımızın Şeb- Arus Töreni'nde işaret ettiği gibi, tanıtım metinlerimiz de 'Hz. Mevlâna’nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri' yazıyor, bu resmi isme 'anlama' kelimesini de eklememiz gerekiyor. Bunu değerlendirmeye alalım çünkü anlama vurgusu günümüzdeki şekilcilikten esasa ve öze geçiş aşamasında sık sık vurgulanan bir husus, belki bizimde bunu daha çok vurgulamamız gerekiyor" dedi.

 

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ise "kandil uyandırma ve sevgi yürüyüşü" ile başlayan etkinliklerin Şeb-i Arus Törenleri'ne kadar sorunsuz bir şekilde tamamlandığını ifade etti.

Çıpan, törenlere uluslararası düzeyde bir katılım gerçekleştiğinin altını çizerek, "Törenlere katılan yabancı misyon temsilcilikleri İran, Fas, Kırım Tatar Türkleri Lideri Mustafa Aldülcemil Kırımoğlu, Pakistan, Çin, Katar, Lübnan, Hırvatistan, Küba, İsrail, Ukrayna, Belçika, ABD'den farklı seviyelerde misyon şefleri, büyükelçileri, müsteşarlar ve benzeri bakanlar seviyesinde katılım söz konusu oldu. Şeb-i Arus'un bu anlamda Konya'ya katkısının da büyük olduğunu belirtmek isterim" dedi.

Çıpan, törenler sırasında ilk kez gerçekleştirilen naat ve münacat yarışmasında toplam 254 eserin değerlendirmeye alındığını, törenler boyunca devlet demiryollarının koyduğu ek seferlerin törenlere katılımı artırdığını belirterek, hazırlanan web sitesini de 32 bini aşkın kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.