Konya

Vefatının 79. Yılında Mehmet Akif Ersoy paneli

15:44 29 Aralık 2015
Vefatının 79. Yılında Mehmet Akif Ersoy paneli

Mehmet Akif Ersoy vefatının 79. yılında Akşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla anıldı

Mehmet Akif Ersoy Okuma Gurupları'nca hazırlanan programlardan biri de Akşehir’de gerçekleşti.  

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin açılış konuşmasında Mehmet Akif´in yaşamından kesitler vererek Ersoy'un örnek bir kişiliğe sahip olduğuna vurgu yaptı.

Sezgin, konuşmasında, şunları kaydetti:

"Mehmet Akif Ersoy 63 yıllık ömründe mücadele ederek vatanı ve milleti uğruna günde 16 saat çalışarak bir ömür sürmüştür. Ömrünün sonunda Mehmet Akif Ersoy bu dünyadan ayrılırken bir takım elbise, bir çift ayakkabı, Büyük Millet Meclisi'nin kendisine verdiği İstiklal madalyası, bir tüfek ve bir de Kur'an-ı Kerim mealiyle bu dünyadan göçmüştür. Bize bıraktığı büyük eserler ise bizim onu takip etme anlamı açısından önemlidir."

 Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de yaptığı konuşmada, "Hepimizin İstiklal Marşı şairi olarak bildiği değerli büyüğümüz Mehmet Akif, sadece bir şair değil, aynı zamanda veteriner, öğretmen, vaiz ve hafızdır. Kur´an´ı 6 ayda hıfzetmiştir. Fransızcayı, Arapçayı ve Farsçayı ana dili gibi bilmektedir" ifadelerine yer verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapılan panele Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, Ilgın, Doğanhisar, Tuzlukçu ve Çeltik İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Akşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mahmut İşcan, İsa Kürşat Ünver, Bilal Eği, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.