Konya

Meram yeşilleniyor

16:11 07 Ocak 2016
Meram yeşilleniyor

Meram Belediye Başkanı Toru, Meram'da çevre ve yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram'ın yeşil dokusunu güçlendirdiklerini belirterek "2015 yılında 27 adet park ve 67 bin metrekarelik yeşil alan çalışması yaptık" dedi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru,  2015 yılında ilçenin geleceğinin planlanması, fidan dikimi ve yeşil alan çalışmaları konularında önemli hizmetlere imza atıldığını belirtti.

2015 yılında ilçeye, 27 adet park ve çocuk oyun alanını kazandırdıklarını aktaran Başkan Toru, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halkımızın talepleri doğrultusunda farklı mahallelerimizde 27 adet yeni parkı ilçemize kazandırmış olduk. 2015 yılı içerisinde Çomaklı, Beybes, Çarıklar, Loras, Durunday, Telafer ve Karahüyük Mahallelerine iğneli ve yapraklı ağaç türlerinden toplam 18 bin 274 adet fidan dikilmiştir. Ayrıca süs havuzu sayısına her yıl yenisini ekleyerek ilçemize dekoratif bir güzellik ve görsel bir zenginlik kazandırılmaktadır."

- 48 adet çocuk oyun grubu kuruldu 

Başkan Toru ayrıca, stresten korunmak, kurtulmak ve yaşam kalitesinin yükseltmek amacıyla, halka spor yapabilecekleri alanlar sunma gayreti içerisinde parklara spor aletleri yerleştirdiklerini ifade etti.

Kullanım sırasında bozulan ve yıpranan aletlerin tamir ve bakımlarının da yapıldığını söyleyen Toru, "2015 yılı içerisinde 55 adet fitness ve spor aleti kurulumu gerçekleştirilmiştir. Ayrıca ilçemize yeni çocuk oyun gruplarının kurulması ve mevcut çocuk oyun gruplarının tamir ve bakımı hususunda titizlikle çalışılmaktadır. Belediyemiz tarafından 2015 yılı içerisinde 48 adet çocuk oyun grubu kurulmuştur" diye konuştu.

Başkan Toru son olarak, 2015 yılı içerisinde park alanlarına toplam 150 bin adet mevsimlik çiçek ve soğanlı bitki dikimi yapıldığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.