Konya

Eğitimde kaliteyi artırma tanıtım proğramı

17:01 07 Ocak 2016
Eğitimde kaliteyi artırma tanıtım proğramı

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği "Eğitimde Kaliteyi İyileştirme Projesi" (EKİP42) tanıtım programı yapıldı

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği ve 6 pilot okulda uygulanmaya başlanan "Eğitimde Kaliteyi İyileştirme Projesi (EKİP42)"nin tanıtım programı yapıldı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, düzenlenen program sırasında yaptığı açıklamada, "Bu projenin Konya'nın 7'den 77'ye kitap okumasını sağlamasının yanında, iyi insan yetiştirmeyi hedefleyen bir çalışma olduğunu" söyledi.

Konya'da bulunan tüm paydaşlarla bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Gürsoy, "Geçen yıl özellikle pilot uygulamalar yaparken öğrencilerimize elektronik ortamda bir takım sorular sorduk ve kitap okuyamama nedenlerini araştırdık. Bu sorular neticesinde nasıl bir yol izleyeceğimize karar verdik" dedi.

Gürsoy sözlerini şöyle sürdürdü:

"Konya'nın Türkiye ortalamasının üzerinde bir akademik eğitim kalitesi var. Bizim ilk amacımız iyi insan yetiştirmek. Akademik başarı zaten arkasından gelecektir. Zira sadece akademik başarıya yönelirsek milli ve geleneksel açıdan yetişmeyi engelleyecektir. Bunu canlı olarak zaten gözlemliyoruz. Şehri imar ederken nesli ihmal etmemeliyiz. Akademik başarı, iyi insan ve güçlü nesil profilini birlikte tasavvur ediyor ve birlikte geliştirmek istiyoruz"

Konya Valisi Muammer Erol da bu projeyi en başından beri sahiplendiklerini ve desteklediklerini ifade ederek, "Peygamber Efendimizin ilk aldığı emir de okumaktı. Bu projeden faydalı şeylerin çıkacağını umuyoruz. Dolayısıyla insan yetiştirmeyi amaç ve hedef haline getirerek eğitim kalitesini arttırmak istiyoruz" diye konuştu.

Programa, Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Muzaffer Şeker ile çeşitli okullardan öğrenciler katıldı.  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.